Small preview image

Intel har under många år sålt sina Extreme Edition-processorer med upplåsta multipliers. Något som gett större frihet för överklockare och varit en av anledningarna till att processorerna sålts till priser som matchat deras namn. Men efter en första test med en upplåst bugdetprocessorer i Kina, Pentium E6500K, verkar nu Intel bestämt sig för att låsa upp multipliern även på andra billigare processormodeller.



Enligt den holländska hårdvarusajten Tweakers.net ska Intels marknadsansvarige Steve Peterson avslöjat att man inom kort kommer att lansera den första upplåsta budgetprocessorn på marknaden. Processorn ska vara vigd för överklockare men vilken sockel, klockfrekvens eller pris processorn kommer få är fortfarande oklart. Men Steve Peterson lovade att överklockningspotentialen skulle vara fina och till stor del bara begränsas av kylningen.


Gissningsvis handlar det om en LGA1156-baserad processor då Intel och deras partners satsat stenhårt på denna plattform den senaste tiden, något vi inte minst märkte under CeBIT i år.


Vi ser onekligen fram emot att få mer detaljer kring denna CPU som kan komma att dyka upp i begränsad upplaga. Men vi hoppas att Intel, likt AMD, nu på allvar börjar satsa även på budgetinriktade överklockare.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments