Small preview image

Zotac har de senaste åren gjort sig ett namn i Sverige med hjälp av sina innovativa moderkortsplattformar. Ofta i mindre format som micro-ATX eller för den delen den nya flugan, mini-ITX. Zotac hade flera av dessa plattformar på plats men mest fokus hade man på NVIDIAs nya generation av Ion. Man visade både upp dedikerade Ion 2-grafikkort samt en ny nettop som använder sig av NVIDIAs nya teknik.



Zotac ZBOX HD-ID11 baseras som väntat på Intels Atom-plattform och den tvåkärniga Atom D510 processorn tar hjälp av NVIDIAs Ion 2 plattform när den grafiska bördan blir för tung. Grafikkretsen har 512MB dedikerat videominne och ska göra det möjligt för ZBOX att spela upp högupplöst video, där även stöd för 7.1-kanals surroundljud gör sitt för upplevelsen.



Zotac gör plats för en 2,5-tums hårddisk i sin mini-PC och i ett mycket slimmat format går det även att fästa datorn bak på din skärm/TV med hjälp av ett vanligt VESA-fäste. Priset ska ligga på drygt 2000 svenska kronor.


För dem som vill uppgradera sin stationära dator med Ion 2-kraft har Zotac även utvecklat externa grafikkort med NVIDIAs nya krets. Prestandan lär ligga på samma nivå som för GeForce G210 och kortet borde kunna vara ett intressant val för slimmade HTPC-maskiner.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments