Small preview image

NEC säljer USB 3.0 kontrollers som aldrig förr och Intel börjar inse att det nog borde finnas pengar att tjäna även här. Anledningen är ganska enkel, USB 3.0 tekniken är fortfarande ganska dyr, vilket samtidigt är den största anledningen till att vi inte hittar USB 3.0 funktionalitet inbakad i någon styrkrets från varken AMD eller Intel. Nu säger uppgifter att Intel planerar ett intåg på USB 3.0-marknaden, men för att inte riskera just för dyr styrkretstillverkning ska det bli med en extern kontroller, kort och gott en ren konkurrent till NEC.



Enligt uppgift ska det kosta 9 USD att ge stöd för USB 3.0 på ett moderkort idag och detta är en väldigt stor merkostnad som Intel inte är beredda att lyfta in i sin styrkrets ännu.


Exakt hur och när Intels egna USB 3.0 kontroller kommer att lanseras är ännu oklart men stämmer uppgifterna som publicerats på SemiAccurate borde det inte dröja allt för länge, Intel vill nog smida medans järnet är varmt.


AMD som varit först ut med en SATA 6Gbps kompatibel sydbrygga (SB850) hoppas vi också är intresserade av att baka in USB 3.0 tekniken i sina produkter så snart som möjligt. Men vi är ganska skeptiska till att man fram tills dess kommer att använda sig av Intels kontrollerkretsar, då håller man sig nog hellre till NEC.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments