Small preview image

Intel har redan bekräftat att man planerar en lansering av upplåsta processormodeller som inte tillhör den extremt dyra Extreme Edition-familjen. Nu kommer nya uppgifter om de första upplåsta mainstream processorerna från processorgiganten och til en början sägs två modeller vara planerade, Core i7 875K samt Core i5 655K. K-suffixet stämmer överrens med Intels upplåsta Pentium E6500K som lanserades på vissa marknaden förra året men de nya processorna verkar bli betydligt kraftfullare än denna modell.



Intel Core i7 875K sägs arbeta med en klockfrekvens runt 3,0GHz och ska med fyra kärnor samt HyperThreading bjuda på god flertrådsprestanda. Baserad på Lynnfield-arkitekturen handlar det om en LGA1156 CPU som med 8MB delad L3 cache har en integrerad tvåkanalig DDR3-minneskontroller. Strömförbrukningen är satt till 95W och multipliern är alltså helt olåst vilket ger stora friheter vid överklockning.


Intel Core i5 655K i sin tur är Clarkdale-baserad CPU som kommer med dubbla processorkärnor, HyperThreading samt en klockfrekvens någonstans runt 3,2GHz. Precis som sin storebror sitter här en integrerad tvåkanals DDR3-minneskontroller samt en upplåst multiplier, men strömförbrukningen är något lägre på 73W, trots att vi även hittar en integrerad GPU i processorn.


Rykten gör gällande att processorerna ska se ljuset under Computex 2010 och nu hoppas vi bara att dessa “överklockningsprocessorer” även dyker upp i Europa på bred front. Samt till vettiga priser.


Källa: TechPowerUp

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments