Small preview image


Till helgen kommer NVIDIA under pompa och ståt presentera sin nya grafikkortsarkitektur GeForce Fermi. AMD har väntat på denna dagen sedan man presenterade sin Evergreen-familj i september förra året och nu har den så alltså kommit. Men trots att AMDs Cypress GPU nu faktiskt blivit lite till åren verkar tillverkaren inte vara oroliga. Vi har redan avslöjat att man som svar på GeForce GTX 480 planerat en blygt överklockad Radeon HD 5870 modell och nu säger nya uppgifter att man inte heller har för avsikt att se över sina priser.



AMD tror sig ligga bra prismässigt och detta trots att prisutvecklingen snarare pekat uppåt än nedåt för deras grafikkort de senaste månaderna.


Uppgifterna kommer knappast som någon större chock då vi tidigare i veckan kunde avslöja att GeForce GTX 480 kommer att få ett butikspris på över 5000 kronor inklusive moms. Vilket får Radeon HD 5870 att se ut som ett kap då detta kort idag går att hitta för runt 3600 kronor som billigast.



Butikspriset på över 5000 kronor verkar ha en lugnande effekt på AMD


Hur korten står sig mot varandra i prestandatester är det det allra viktigaste, något vi kommer kunna svara på inom ett drygt dygn.


Källa: Shanebaxtor

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments