Small preview image

Sverige är tillsammans med Norge de första länderna i världen med 4G-tjänster för slutkonsumenter. Under december 2009 öppnades de första näten i Stockholm och Oslo av TeliaSonera med en kapacitet på maximalt 100 megabit per sekund nedladdningshastighet samt 50 megabit per sekund uppladdningshastighet. Nu har Samsung avslöjat att man under andra kvartalet kommer att skeppa den första laddningen av 4G-modem med stöd för 3G/2G standarderna.



Samsung GT-B3730 kan således ge maximal prestanda i de städer som stödjer 4G nätet, medan det kan växla ner till 3G eller 2G prestanda på andra platser. USB-modemet använder Samsungs egenutvecklade modemchip som stödjer LTE 2.6GHz, 3G 2.1GHz, GSM (900 MHz / 1.8GHz) HSPA och EDGE.


TeliaSonera sägs planera en utbyggnad av sitt 4G-nät i år där totalt 25 städer ska få möjlighet att koppla upp sig mot det nya mobila bredbandet.


Några priser på modemet är ännu inte avslöjade men troligtvis kommer de att säljas tillsammans med 4G-dataplaner vilka kommer att bestämma priset även för modemet.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments