Small preview image

ASUS har en mycket stark position på den svenska marknaden men världens största moderkortstillverkare har nu planer för världens kanske mest växande PC-marknad. ASUS vill bredda sitt utbud och plocka marknadsandelar i Kina där den potentiella målgruppen är hissnande stor. Till skillnad mot Sverige är Kina betydligt mer budgetinriktat och när nu ASUS sägs ha sänkt sina moderkortspriser med minst 10% är det en tydlig signal till konkurrenterna.



MSI sägs redan ha följt i ASUS fotspår medan Gigabyte avvaktar och ser hur marknaden reagerar på ASUS prissänkningar. De som ligger risigast till sägs annars vara ASRock och ECS, två av de tillverkare som har största inflytande på instegsmarknaden i Kina i dagsläget.


Prissänkningarna sägs påverka både AMD och Intels plattformar men medan vissa ser detta som en direkt reaktion på Gigabytes stigande försäljningssiffror i Kina säger andra källor att ASUS helt enkelt luftar sina produktlager i väntan på nya leveranser.


ASUS valde att inte kommentera uppgifterna för NordicHardware. Men vi ska inte vänta oss några liknande prissänkningar i Svenska butiker, även om man alltid kan hoppas.


Källa: DigiTimes

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments