Small preview image

Lagringstillverkaren Buffalo har nu presenterat en ny serie av av solid-state-enheter som ser ut att baseras kring Indilinx Barefoot-kontroller. Barefoot som bara för några månader sedan var det värsta man kunde få tag på untanför Intels labb har under 2010 överskuggats av nykomlingen SandForce och deras SSD-processorer. Men Indilinx är inga duvungar på marknaden och Buffalo gör inget dåligt val när man nu väljer den välbeprövade och välpresterande Barefoot-kontrollern.



Buffalo SHD-NSU2 som den nya serien heter kommer att lanseras i fyra olika lagringskapaciteter (32, 64, 128 samt 256GB) och använder sig som väntat av 2,5-tums formatet. Gränssnittet är fortfarande SATA 3,0 Gbps, då Barefoot inte stödjer det nyare SATA 6,0 Gbps.



Ser vi till prestandasiffrorna rapporterar Buffalo läshastigheter på upp till 175MB/s vilket indikerar att man inte använder sig av de snabbaste flashminnena på marknaden. Det finns ingen information om skrivhastigheter men med TRIM-stöd och priser på mellan 1400-7500 kronor ska de börja säljas i Japan under mitten av april.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments