NVIDIA och GeForce GTX 480 har fått mycket kritik för sin strömförbrukning och värmeutveckling. Mycket av detta är förtjänt kritik då NVIDIAs nya grafikkortskrets är det varmaste grafikkortet vi sett hittills på marknaden, men i ett helt ovetenskapligt test har det nu visat sig att kortet trots sin värmeutveckling inte går att användas vid matlagning.

Under ett test för att undersöka strömförbrukningsproblem vid användning av två bildskärmar med GeForce GTX 480 passade Legit Review på att utföra ett klassiskt värmetest, att helt sonika steka ett ägg genom värmen från grafikkortets kylare.

GeForce GTX 480 klarade sig undan med heder i behåll och även om grafikkretsen i sig utan några problem hade kunnat orsaka allvarliga brännskador leds inte fullt så mycket värme ut genom kylflänsen.

Den mer seriösa delen av testet visar att NVIDIA verkar arbeta på en lösning för sin oförsvarbart höga effektförbrukning vid användning av två monitorer och förhoppningsvis ser vi detta i en BIOS-uppdatering innan allt för många konsumenter får korten i sina händer.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments