Small preview image


När mobiltelefonsindustrin kom överrens om att använda sig av micro-USB gränssnittet för att ladda och föra över data till sina telefoner var det mycket positiva nyheter. En universal standard för mobiltelefonsladdare är inte bara bra för konsumenter utan även för miljön. Ett stort hinder för att tekniken ska vara nära nog perfekt är USB-portars oförmåga att mata ut tillräckligt med ström för att ladda våra USB-enheter, eller för den delen driva dem.



Vi ser titt som tätt hur moderkorts- och datortillverkare lanserar produkter med “power-USB” portar och man har helt enkelt optimerat sina USB-portar för att kunna ge högre strömstyrkor. Något man kanske inte direkt förstår poängen med, tills man försökt ladda sin smartphone genom en vanlig USB-port vill säga.


Med begränsad strömförsörjning genom USB-gränssnittet blir detta en smärtsamt långsam process och nu har äntligen USB Implementors Forum tagit problemet på allvar och sägs arbeta för att ge framtida USB-standarder bättre strömdrivning.


Men det handlar inte bara om att driva mindre enheter som externa hårddiskar eller ladda mobiltelefoner. Man har även planer på att kunna ladda större enheter som bärbara datorer eller andra USB-anslutna enheter. Detta utan behov av en USB host decive som strömkälla, alla nätdrivna USB-försedda produkter ska kunna ladda andra enheter. Vi kan bara hoppas att man hittar en kommersiell lösning så fort som möjligt.


Källa: SemiAccurate

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments