Small preview image

Externa hårddiskar med SuperSpeed USB 3.0 gränssnittet är en riktigt trevlig bekantskap för dem som tröttnat på den begränsade överföringshastigheten i USB 2.0. PQI har nu breddat sitt utbud av lösningar med sin externa hårddisk H566 som man säger är den första 2,5-tums baserade USB 3.0-hårddisken på marknaden. I ett slimmat och stilrent metallhölje ska PQI erbjuda en lagringskapacitet på upp till 640GB och teoretiska överföringshastigheter på 5Gbps.



Då tillverkaren valt att begränsa sig till vanliga mekaniska hårddiskar kommer man givetvis inte i närheten av dessa siffror. Men vi kan nog räkna med dubbla överföringshastigheten mot en USB 2.0 modell, vilket inte är fy skam.



Nu väntar vi bara på fler SSD-baserade USB 3.0 produkter där 2,5-tums standarden inte ger samma prestandaförluster och vi på allvar kan utnyttja den höga överföringshastigheten över gränssnittet.


PQI H566 har måtten 128 x 82,5 x 17 mm och väger endast 200g. Vi har ännu inga prisuppgifter men enheten kommer med 3 års garanti och skeppas med mjukvara för säkerhetskopiering och datakryptering.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments