Small preview image

Intels nästa generations processorarkitektur Sandy Bridge kommer som väntat att stöda Intels Turbo Boost-teknik. Tekniken som gör det möjligt för processorn att stänga av inaktiva kärnor och öka klockfrekvensen på de kärnor som jobbar är ett mycket effektivt sätt att hålla maximal prestanda utan att strömförbrukningen ökar. Sandy Bridge kommer få nästa generations Turbo Boost teknik och även om vi ännu inte har några detaljer kring tekniken sägs den vara än mer aggressiv än tidigare, inte minste på den mobila marknaden.



För bärbara datorer är det inte bara intressant att öka klockfrekvenserna vid skev belastning, utan även när man ändrar drivmedel. I batteridrift kan processorn hålla sig nere på lägre klockfrekvenser medan man vid nätdrift kan dra på för fulla muggar utan att oroa sig för strömförbrukningen på samma sätt.


Sandy Bridge har tidigare sagt bli 20% snabbare än dagens mobila processorer i Arrandale-serien, exakt vad det betyder är svårt att tyda men utan tvekan är Turbo-tekniker här för att stanna. Något även AMD bekräftar med sin Turbo CORE-teknik för Phenom II X6-serien. 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments