Small preview image

Phenom II X6-familjen kommer att lanseras officiellt först om knappt två veckor men redan nu svämmar nätet över av information om de nya sexkärniga processorerna från AMD. Vi har redan fått tydliga indikationer på processorns prestanda och nu ser vi även tydligare indikationer på vad vi kan vänta oss för möjligheter att öka den prestandan ytterligare. Överklockningsresultat har nu börjat dyka upp på flera håll och främst har vi det första officiella överklockningsresultatet med flytande kväve.



Det är den taiwanesiske överklockaren Luca som publicerat ett överklockningsresultat med AMDs Phenom II X6 T1090 Black Edition CPU där han pressat processorn från sin standardklockfrekvens på 3,2GHz till hela 6,29GHz. Kylningen var som bekant flytande kväve och moderkortet som användes var ett ASRock 890GX Extreme3.



Av verifieringsfilen att döma krävdes det 1,928V för att nå denna hissnande hastighet, vilket är en ganska saftig ökning från originalspänningen på 1,32V. Även om vi ska ta dessa siffror med en nypa salt då det än så länge handlar om mjukvaruregistrerade värden.


Intressant är också att flera överklockare redan börjat klättra en bra bit över 4GHz med vanlig luftkylning. Instegsmodellen Phenom II X6 T1055 har som mest pressats till 4,4GHz med vanlig luftkylning, vilket knappast är illa pinkat med tanke på priset som väntas ligga runt 2 000 kronor inklusive moms.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments