Small preview image

AMD Radeon HD 5870 är inte längre det snabbaste singel-GPU grafikkortet på marknaden, den titeln tillfaller numera GeForce GTX 480. Men NVIDIAs flaggskepp har gjort stora uppoffringar för att ta sig till tätposition sett till bland annat strömförbrukning och kostnader. Det faktum att prestandaskillnaderna inte är särskilt stora ner till Radeon HD 5870 har fått AMD att släppa på tyglarna för fabriksöverklockade Radeon HD 5870-kort, något nu Sapphire inte är sena att hoppa på med ett av marknadens hittills högst klockade Radeon HD 5870.



SAPPHIRE HD 5870 2G TOXIC Edition kommer med GPU-klockfrekvens på 925MHz vilket är 75MHz högre än standardklockfrekvensen för Radeon HD 5870. Den 2GB stora minnesbufferten har fått en klockfrekvens om 1224MHz (4,9GHz effektivt) och Sapphire hävdar att man är värst på marknaden med dessa specifikationer. Men även om det är en fin fabriksöverklockning har vi exempelvis redan sett 950MHz GPU-klockfrekvens från Gigabyte med deras Super Overclocked.


Sapphire har utrustat sitt TOXIC Edition kort med sin numera klassiska Vapor-X kylare som ska ge effektivare kylning och hålla kortet svalt även vid höga klockfrekvenser. Man passar även på att lansera ytterligare en 2GB modell med denna kylare, nämligen SAPPHIRE HD 5870 2G Vapor-X Edition. Detta kort kommer dock med standardklockfrekvenser från fabrik.


SAPPHIRE HD 5870 2G TOXIC Edition kostar runt 4 700 kronor inklusive moms, medan 2GB Vapor-X modellen får ett pris på närmare 4 500 kronor inklusive moms.



 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments