Small preview image

Intel har till skillnad från konkurrenten AMD ett oroväckande stort utbud av processorplattformar. Man har idag tre aktiva plattformar, inkompatibla med varandra, till skillnad mot AMDs ensama Socket AM3-plattform med bakåtkompabilitet. Vi har tidigare pratat om nästa generations entusiastplattform från Intel och att styrkretsen väntas döpas till Intel X68. Senast vi såg uppgifter om plattformen pekade det åt en lansering under andra kvartalet 2010 vilket vi redan då ställde oss mycket skeptiska till. Nu säger nya rykten att tredje kvartalet 2011 är det som gäller, och då givetvis med en ny processorsockel.



Stämmer dessa uppgifter betyder det att LGA1366-plattformen kommer att ställas på hyllan och även om det givetvis är lite tråkigt har plattformen och X58 styrkretsen funnits på banan sedan slutet av 2008, en ganska ansenlig tid.


Vad som är desto mer spännande är att man enligt källor till Bit-tech ska utrusta plattformen med inte mindre än fyra DDR3-minneskanaler. Lite oroväckande för vissa användare väntas antalet minnesplatser också begränsas till fyra stycken, för att optimera minnesbandbredden. Men hur mycket vikt vi ska lägga vid dessa tidiga rykten är oklart.



LGA1366 plattformen kan få sin ersättare under tredje kvartalet 2011


De första processorerna för Intels nya plattform väntas vara åttakärniga och baseras på den kommande Sandt Bridge-arkitekturen, något som stämmer överrens med Intels planer.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments