Small preview image


Phenom II X6-serien lyckades hålla sig under radarn ganska länge men de senaste veckorna och särskilt senaste veckan har AMDs båt läckt som ett såll. Vi har redan sett flertalet prestanda uppgifter på de nya hexa-core-processorerna och prisindikationer har vi sett från flera håll, inte minst i asien där processorerna redan börjat säljas innan lanseringsdagen. Nu har så de nya Phenom II X6-processorerna även blivit listade i svenska butiker och först ut är toppmodellen AMD Phenom II X6 1090T Black Edition samt syskonet Phenom II X6 1055T.



Processorerna finns ännu inte listade i de störra butikerna i Sverige vilket betyder att vi förhoppningsvis kan få se priserna sjunka ännu lite extra fram tills lanseringen den 26 april. Men indikationerna vi sett tidigare ser ut att stämma.

























CPU Klock. Turbo Cache TDP Pris
Phenom II X6 1090T 3,2GHz 3.6GHz 3MB+6MB 125W

Phenom II X6 1055T 2,8GHz 3.3GHz 3MB+6MB 125W?


Vi vet fortfarande inte huruvida den 1055T modell som listats i butiker är 125W eller 95W modellen, men vi gissar på det förstnämnda med tanke på priset. Hur som helst kommer man inom en dryg vecka kunna köpa en sexkärnig CPU till sin PC för närmare 2000 kronor. En ganska friskt utveckling mot idag där det enda alterantivet har en prislapp på runt 9 500 kronor, även om prestandan också ligger några nivåer över AMDs processorer.


Eller för den delen ännu mindre om man känner för att ge sig på upplåsning som nu bekräftats fungera med AMDs nya Zosma CPU.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments