Small preview image


AMD kunde nyligen presentera en mycket positiv första kvartalsrapport där processortillverkaren nådd en rekordhög omsättning. Nu visar det sig att tillverkaren har andra stora saker på gång och en av dessa sägs vara diskussioner med Apple om ett framtida samarbete. Apple som sedan 2006 förlitat sig enbart på Intels processorplattformar har enligt rykten börjat testa AMDs processorer i sina labb samt suttit i flera möten med chefer från processortillverkaren.



Intels bristande tillgänglighet på nya processorer och fräna strider med NVIDIA, vilket orsakt problem för Apple som använder båda tillverkarnas produkter, ska vara några av problemen som AMD ser sig kunna lösa. Inte minst då man har på både kraftfulla processorer och grafikkretsar i sitt stall.


Just AMDs kraftfulla grafiska lösningar kan vara en av huvudsakerna till Apples intresse. Bland annat sägs AMD gett Apple en grundlig genomgång av deras Llano-arkitektur som ska föra samman deras Phenom II-arkitektur med en DX11-kapabel grafikkrets. En förmodligen mycket mer spännande lösning än Intels HD Graphic krets.


Även om Apples intresse bara kan vara ett spel för galleriet för att få Intel lite osäkra på sin position sägs man vara extra intresserade av AMDs processorer för sina arbetsstationer och bärbara datorer. Där vi förmodligen pratar om just Fusion-kretsar med integrerad grafik för de bärbara produkterna, samt åtta- och tolvkärniga Opteron-processorer för arbetsstationerna.


Allt är i vanlig ordning bara rykten men det låter knappast otroligt att Apple sonderar terrängen för att stärka sin position.


Källa: Apple Insider

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments