Small preview image


NVIDIA har verkligen fått arbeta i motvind de senaste veckorna. Först har man lanserat sin GeForce GTX 400-serie som förutom fin prestanda blivit om inte hånad så ifrågasatt för sin sena ankomst och sin höga strömförbrukning och värmeutveckling. Antalet grafikkort i Svenska butiker har varit mycket få och detta har faktiskt inte endast varit på grund av NVIDIA och TSMC. Vi nåddes av uppgifter i slutet av förra veckan att en ansenlig laddning av GeForce GTX 480 samt GeForce GTX 470 grafikkort fastnat i Hong Kong på grund av det isländska vulkanutbrottet.



Vulkanutbrottet vid glaciären Eyjafjallajökull har nog inte undgått någon vid deta laget och skapade stora problem för flygtrafiken i Europa. Det flygplan som skulle frakta NVIDIAs nya heta (ursäkta ordvitsen) grafikkort till svenska distributörer satt fast på en flygplats i Hong Kong och försenade lanseringen av korten ytterligare.


NVIDIA fick återigen problem med förseningar och värme på ett nästan lite väl ironiskt vis. Men enligt nya uppgifter ska lasten nu vara på väg mot svensk mark och det med en ansenlig mängd grafikkort i bagaget. Så under slutet av veckan borde de sinande lagren hos flera svenska återförsäljare vara välfyllda.


Om det är av en ren händelse som den svenska datorbutiken Komplett.se lanserat en skräddarsydd gamingrigg döpt, Komplett Extreme – Volcano: Fermi Edition, låter vi dock vara osagt.



GeForce Fermi kommer alltid vara hett

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments