Small preview image

Både Indilinx och SandForce har extremt kraftfulla solid-state-drive kontrollers på marknaden som mer eller mindre bara ber om mer bandbredd. SATA 3,0 Gbps gränssnittet med sin praktiska bandbreddsbegränsning vid runt 280MB/s är hindret för högre prestanda och tyvärr verkar detta inte försvinna förrän under slutet av året. Micron Crucial har redan visat vad den nya SATA 6,0 Gbps standarden kan göra för SSD-enheter sett till prestanda, något som man kommer att vara ensam om under de närmaste månaderna.



Enligt uppgifter som publicerats på Bit-Tech ska både Indilinx och SandForce lagt sina SATA 6,0 Gbps lanseringar till fjärde kvartalet 2010. Huruvida någon annan aktör som Intel eller JMicron hinner före är oklart men annars ser det ut som att Micron och dess Crucial RealSSD blir en av få SATA 6,0 Gbps enheter fram tills slutet av året.


Micron sägs även vara på väg att licensiera ut sin SATA 6,0 Gbps kontroller till A-DATA, något tillverkaren nämnde redan under CeBIT i mars. Den nya Micron-baserade SSD-enheten väntas offentliggöras i juni under Computex 2010.



A-DATAs SandForce-baserade S599 på CeBIT 2010


A-DATA passade även på att ge AMD lite vind i seglen genom att påpeka att deras SB850 sydbrygga med ursprungligt stöd för SATA 6,0 Gbps var det klart bästa valet som plattform i dagsläget. Då de tredjepartslösningar som finns på marknaden inte kan ge samma prestanda.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments