Small preview image

ASUS har nu äntligen släppt lös sin tangentbordsdator EeeKeyboard som man visat upp i olika former under 1,5 år. Datorn är i korta ordalag en netbook där alla komponenter ryms i ett tangentbord. Ingen vanlig bildskärm används men en 5-tums multi-touch display hittas på höger sida av datorn där man både kan styra applikationer, spela upp filer eller för den delen styra muspekaren. ASUS EeeKeyboard är nämligen tänkt att användas tillsammans med en andra bildkälla, förslagsvis en HDTV, projektor eller monitor av annat slag.



Genom den trådlösa UWB-anslutningen kan man strömma 720p videofiler över 5 meter och en HDMI-utgång gör det möjligt att spela upp även 1080p video till kompatibla bildvisare.



På hårdvarusidan hittar vi som väntat en 1,6GHz Atom N270 CPU, 1GB RAM och Intels 945GSE styrkrets. En mediaprocessor från Broadcom står för kraften när det är dags för videouppspelning. I norden kommer ASUS endast att sälja toppmodellen med en 32GB SSD-enhet för lagring och vikten för hela datorn ligger på 1kg.


Batteritiden sägs vara upp till 4 timmar och riktpriset ligger på 6 999 kronor inklusive moms.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments