Small preview image


Seagate sägs nu jobba på en ny hårddisk med oöverträffad lagringskapacitet. Tillverkaren sägs utveckla en 3TB modell i sin Constellation ES serie som med ett 6,0 Gbps SAS gränssnitt ska vara riktad mot industrin och servermarknaden. Som tidigare modeller i Constellation ES serien arbetar hårddiskarna med en motor på 7 200 RPM men med ökad lagringsdensitet ger den nya toppmodellen 50% högre kapacitet jämfört med dagens 2TB modell.



Seagate Constellation ES 3TB kommer att tillverkas i 3,5-tums format och man planerar även en 1TB 2,5-tums modell för dem situationer när den fysiska storleken väger in i hårddiskvalet.


Uppgifterna som ännu inte säger något mer detaljerat om när vi kan vänta oss den nya 3TB hårddisken på marknaden stämmer överrens med den information som cirkulerade under slutet av förra året. Att vi under 2010 kommer få se hårddiskar med upp till 3TB lagringskapacitet. Vi kan bara förmoda att även konkurrenter som Samsung och WD arbetar på liknande lösningar som Seagate, frågan är bara när de dyker upp och vilka som är först ut med en konsumentmodell.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments