Small preview image

Galaxy är en av de första tillverkare att presentera en egenutvecklad version av NVIDIA GeForce GTX 470. Galaxy GTX 470 GC baseras på ett nytt kretskort som inte bara är kortare, 228mm mot standardkorten på 241mm, utan även utrustats med en unik kylare och högre klockfrekvenser. Kylaren täcker hela kortet och har den industriella design vi sett på tidiga renderingar av Galaxys kort. Vad vi inte visste då var att den stora fläkten på sidan kan vikas ut, vilket underlättar för rengöring av både kylare och fläkt.



Kylaren ska även vara mycket effektiv och även om temperaturerna fortfarande kan bli rätt höga ska ljudnivån vara mycket behaglig.


Galaxy hävdar att kortet ska vara fullproppat med högkvalitativa komponenter och att detta är en av anledningarna till att man pressat upp klockfrekvenserna till 625 MHz GPU, 1 250 MHz shader och 3 384 MHz minne. Något man kan pressa ytterligare med kortets medföljande Xtreme Tuner HD mjukvara.



Det är alltid kul att se tillverkare som går sin egen väg och nu kan vi bara hoppas att Galaxy fortsätter på den inslagna vägen samt att andra tillverkare tar efter.





Källa: VR-Zone

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments