Small preview image

Corsair har återigen tagit prestandatronen på minnesmarknaden genom att lansera sin Dominator GTX4-serie av DDR3-minnesmoduler. GTX4-serien har en specificerad klockfrekvens om 2 533 MHz, snäppet värre än de 2 500 MHz som G.Skill och Patriot uppnått de senaste veckorna. Corsair Dominator GTX4 modulerna utrustas med tillverkarens DHX+ kylflänsar och har en lagringsdensitet på 1GB. Minnesmodulerna är testade på Intels P55 plattform och säljs passande nog i 2GB dubbelkanals minneskit.



Detta betyder att man behöver minst fyra minnesmoduler för att komma upp i vettig minneskapacitet, men det är knappast minnesmängden som är högsta prioritet i detta fallet. Förutom en klockfrekvens på 2 533 MHz är modulerna specificerade till minneslatenser om 9-11-10-30 vid 1.65V.


Minneskretsarna som handplockats från Powerchip Semiconductor och Corsair har passande nog lagt upp en intervju med en av sina egna ingenjörer där vi får veta lite mer om hur man testar och väljer ut sin DRAM-kretsar för GTX4-serien, samt lite bilder från Corsairs testlabb där minnesmodulerna genomgår rigorösa tester innan de skickas till kunder.



Testmodul för DRAM-kretsar


Prislappen för ett 2GB minneskit av Dominator GTX4 ligger på runt 3 000 kronor inklusive moms.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments