Small preview image

Antec har idag meddelat oss att man gjort lite tester på sitt Truepower Quattro 1 200 W nätaggregat. Antec har enligt egen utsago fått vind i seglen efter att NVIDIA lanserade sitt GeForce GTX 480 och anledningen ska vara enkel, deras Quattro 1 200 W nätaggregat är ett av få som klarar av dessa kort i en SLI-uppsättning. Nu har Antec gått ett steg längre och visat varför det krävs extremt mycket av ett nätaggregat när NVIDIAs nya grafikkort är i andra änden.



Antec har i en nyligen publicerad video demonstrerat hur fyra stycken GeForce GTX 480 grafikkort i 4-vägs SLI, tillsammans med dubbla Intel Xeon E5640 processorer dragit hela 1 700 W från nätuttaget, detta trots att nätaggregatet alltså endast är specificerat till 1 200 W.


Grafikkorten var i testet överklockade till 808 MHz GPU samt 3 832 MHz minne medan processorerna kyldes med flytande kväve til en hastighet av 4.0 GHz.


Den kraftiga belastningen utfördes av Prime95 samt Kombustor för att pressa både grafik och CPU till max. Resultatet är ett kvitto på både Antec Truepower Quattros kapacitet, samt effektutvecklingen i NVIDIAs flaggskepp.


Noterbart är att Shamino och Kingpin enligt beräkningar nådde en effektförbrukning på runt 3 000 W vid deras världsrekordsserie tidigare i månaden.




Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments