Small preview image

I en intervju med Alex Kuo, vd hos den nystartade solid-state-drive tillverkaren Memoright, har SSD-marknaden en ljus framtid. Kuo fick frågan av DigiTimes om hur han såg på SSD-marknaden och vilka svårigheter man som ny aktör på denna heta marknaden kan råka ut för. Kuo menade att SSD-tekniken har flera fördelar mot vanlig mekanisk hårddiskteknik och där räknar man in både datadensitet och strömeffektivitet. Något som enligt Alex Kuo betyder att efterfrågan på SSD-produkter kommer att se en stabil ökning närmaste åren.



Memoright som startade sin verksamhet under 2006 har i sin tur valt att satsa primärt på företagsmarkanden och har bland annat fått kontrakt med den amerikanska försvarsmakten för att utveckla SSD-lösningar med kunder i Asien.


Att börja sin satsning på konsumentmarknaden ska enligt Alex Kou inte vara någon bra lösning då det är en överbelastad marknad där det är svårt att konkurrera.


SSD-tekniken är fortfarande i en tillväxtfas och under det närmaste året kommer flera tekniska framsteg förbättra teknikens potential ytterligare. Bland annat effektivare tillverkningsprocesser som ger högre lagringsdensitet och lägre tillverkningskostnader.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments