Gigabyte är en av de första som presenterar sina GeForce GTX 465 baserade grafikkort på marknaden. Nvidias nya Fermi-modell väntas få sin officiella lansering under dagen och Gigabyte satsar direkt på en egenutvecklad modell.

Gigabyte har alltså valt att gå ifrån Nvidias referensmodell och gör detta genom att förse kortet med en egen kylare. Man använde sig även av en egentillverkad PCB med sin välkända Ultra Durable 3 teknik som med 2oz kopparinlägg ska ge bättre värmeledningsförmåga och stabilare drift.

Själva kylaren kommer med två stycken 80mm fläktar och fyra kraftigare kopperheatpipes. Kortets specifikationer följer annars Nvidias referensmodell med 352 CUDA kärnor klockade till 1 215 MHz, en GPU-klockfrekvens på 607 MHz samt 1GB GDDR5-minne som arbetar i 3 206 MHz. Som övriga kort i GeForce GTX 400-serien utrustas kortet med dubbla DVI-utgångar samt en mini-HDMI utgång. Pris och tillgänglighet är ej ännu avslöjat.


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Snowman89
14 Årtal sedan

Inte helt fel kort. Ska bli kul o se hur det presterar. Får se ifall det är någon skillnad mot de vanliga 465 med tanke på att Gigabyte kör med sin egen 2 Oz pcb 🙂