Adobe flash Player 10.2 kommer att dyka upp någon gång under 2010 och den stora nyheten är utan tvekan stöd för Stereoskopisk 3D. Detta är något som bland annat kommer resultera i strömmande 3D-material från YouTube och andra onlinetjänster.

Adobe lobbar givetvis hårt för sin nya version av Flash Player och under ett event tidigare i veckan fick vi på NordicHardware en kort förhandsvisning på det nya Flash 3D-formatet.

Presentationen som bestod av strömmande 3D-video över den onlinebaserade videotjänsten YouTube visade klart och tydligt att tekniken fungerar, åtminstone med NVIDIA 3D Vision som var den teknik man använde under presentationen.

Vi kunde under den demo som visades inte se några märkbara problem i uppspelningen och 3D-effekten var också tydlig.

NVIDIA kunde tyvärr inte säga exakt när Adobe väntas lansera Flash Player 10.2, men någon gång under 2010 ska vi vänta oss en uppdaterad version av spelaren. Vad vi dock vet är att Adobe väntas prata mer om sin 3D API för Flash under Max 2010 den 27 oktober.

På NordicHardware är vi extra intresserade av strömmande 3D-material då det lär dröja innan vi får några 3D-sändningar från TV-leverantörer och därför får nöja oss med Blu-ray 3D eller onlinebaserat 3D-material ett tag framöver.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
14 Årtal sedan

Jävligt spännande att se hur det kommer bli med flash vs. html 5

14 Årtal sedan

HTML5 kommer inte stödja detta va? Vad ska Apple säga nu? Tom Google/youtube säger att Flash är bättre för video, man kan inte hoppa till speciella tidpunkter i videon med HTML5 som i Flash tex. Källa: http://www.metro.se/2010/07/01/87113/youtube-flash-ar-battre-an-html5/

Men också Google håller på med ett eget videoformat, WebM, men i detta fallet är det Google som inte kommer stödja iPhone, konkurrensskäl? Källa: http://sanziro.com/2010/05/no-google-webm-for-iphone-and-ipad.html