Gigabyte har inga problem med att visa upp sina kommande moderkort för Intels nya LGA1155-plattform som ska dyka upp på marknaden under första veckan nästa år. Nu har tillverkaren släppt produktbilder från hela 12 nya moderkort baserade på P67 och H67 styrkretsarna.
Gigabytes nya moderkort kommer i olika färger, storlekar och funktionalitet. Den röda tråden är stödet för Sandy Bridge, minst en PCIe x16 plats för grafikkort samt två stycken SATA 6,0 Gbps portar. Flera av modellerna bjuder på mer funktionalitet där bland annat alla kort med ett “A” i namnet även stödjer USB 3.0.
Intel P67 serien:
Gigabyte P67A-UD7
Gigabyte P67A-UD5
Gigabyte P67A-UD4
Gigabyte P67A-UD3R
Gigabyte P67A-UD3P
Gigabyte P67A-UD3
Intel H67 serien:
Gigabyte H67MA-UD2H
Gigabyte H67MA-D2H
Gigabyte H67M-D2
Gigabyte H67A-UD3H
Intel PH67 serien:
Gigabyte PH67A-UD3
Gigabyte PH67-UD3
Fullständiga specifikationer och prislappar lär vi få återkomma med, även om det förstnämnda redan läckt ut för flera modeller. En bild säger mer än tusen ord och tolv bilder säger mer än så.
Källa: Overclockers.com.au
stort, mäktigt Gigabyte!
Älskar de nya svarta moderkorten som Gigabyte kommer med! Några kända prisuppgifter på dom?
[quote name=”Flaxe”]Älskar de nya svarta moderkorten som Gigabyte kommer med! Några kända prisuppgifter på dom?[/quote]
Nej inga prisuppgifter ännu, men räkna med motsvarande vad deras toppmodeller på LGA1156 kostar idag. Alltså runt 2000 kronor skulle jag tippa på.
Men trevliga är dem =)
[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Flaxe”]Älskar de nya svarta moderkorten som Gigabyte kommer med! Några kända prisuppgifter på dom?[/quote]
Nej inga prisuppgifter ännu, men räkna med motsvarande vad deras toppmodeller på LGA1156 kostar idag. Alltså runt 2000 kronor skulle jag tippa på.
Men trevliga är dem =)[/quote]
Okej, inte så farligt då! 🙂
Vad är skillnaden mellan:
Gigabyte P67A-UD4
Gigabyte P67A-UD3R
Gigabyte P67A-UD3P
Vad står R:et och P:et för? Samt vad skiljer UD4 från de andra? Om du vet så vore ett svar väldigt trevligt! 🙂
Edit: såg att det fanns lite reviews på två utav dom, de översta. UD3P hittar jag dock inget på.
UD4 har kraftigare strömdel (10+4 faser vs. 8+2), eSATA 6,0 Gbps portar samt 8x bandbredd till sin andra PCIe x16 plats, UD3 har bara x4 bandbredd för andra platsen om man vill köra CrossFire/SLI.
Skillnaden mellan UD3R och UD3P verkar vara en kraftigare strömdel och mosfetkylare på P-modellen. Det ska även finnas andra mindre skillnader men det har jag ingen info om i dagsläget.
[quote name=”Anton Karmehed”]UD4 har kraftigare strömdel (10+4 faser vs. 8+2), eSATA 6,0 Gbps portar samt 8x bandbredd till sin andra PCIe x16 plats, UD3 har bara x4 bandbredd för andra platsen om man vill köra CrossFire/SLI.
Skillnaden mellan UD3R och UD3P verkar vara en kraftigare strömdel och mosfetkylare på P-modellen. Det ska även finnas andra mindre skillnader men det har jag ingen info om i dagsläget.[/quote]
Ah okej. Så om man kör CF/SLI så kommer dom köras i 16x/8x, eller 8x/8x på UD4? Tack för svaret, hjälpte mycket 🙂
[quote name=”Flaxe”]Ah okej. Så om man kör CF/SLI så kommer dom köras i 16x/8x, eller 8x/8x på UD4? Tack för svaret, hjälpte mycket :)[/quote]
Nej det är faktiskt så att alla korten har en ensam PCIe x16 plats med full bandbredd. Det är bara bandbredden till det andra kortet/den andra platsen som ändras.
UD4 = x16 + x8
UD3x = x16 + x4
[quote name=”Anton Karmehed”]
Nej det är faktiskt så att alla korten har en ensam PCIe x16 plats med full bandbredd. Det är bara bandbredden till det andra kortet/den andra platsen som ändras.
UD4 = x16 + x8
UD3x = x16 + x4[/quote]
Okej, ja då hade väl inte jag något mer att fråga =) Tack!
Inga problem, det kommer nog lite mer trevlig info inom en ganska snar framtid. Då om kort från andra tillverkare 😉
Några m-ITX kort på horisonten?