Varumärket Apple visar sin styrka på flera olika sätt, ett av dem är alla de samarbete datortillverkaren har inom till synes udda marknaden. Nu har den svensa biltillverkaren Saab hoppat på trenden och avslöjat att alla som köper den nya CUV-modellen Saab 9-4X, som nyligen presenterades i Los Angeles, får en Apple iPad på köpet.

Saab 9-4X är en så kallad crossover och har fått goda vitsord för sin teknik och design. Något som låter lite hur diskussionerna brukar gå kring Apples produkter. När bilden börjar säljas efter den 15 januari 2011 ska Saab vara beredda att bjuda på Apples populära surfplatta för alla dem som beställer den nya bilmodellen fram till den 28 februari.

En Apple iPad med 16GB lagringsutrymme samt WiFi-stöd är den surfplatta de nyblivna Saab-ägarna kan lägga en beställning på i samband med köpet. Surfplattan kostar 500 USD, en kostnad man sedan får krediterad när bilen levereras.

Det lilla av Saab som fortfarande är svenskt räcker tydligen inte för att erbjudandet ska ta sig till våra breddgrader. Förutom att man måste lägga sin beställning hos en amerikansk handlar och att biltillverkaren bara har surfplattor til de första 500 köparna finns det ett frågetecken kring kostnaden. En Saab 9-4X kostar från 34 205 USD och då tycker vi att man kanske kunde sträckt sig till att erbjuda en iPad med 32GB och 3G stöd. Men en gratis iPad är alltid en gratis iPad.

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
hirsch
13 Årtal sedan

Erbjudandet gäller enbart i USA då det kommer bli 9-4x största och mest naturliga marknad. Speciellt då det fortfarande inte har fastställts huruvida det blir med diesel/E-85.

Sen är jag rätt övertygad om att Ipadens specfikationen är av föga intresse, man vill väl mer använda just “Ipad” som dragkraft.

Kul att ni nämner Saab i alla fall, lär väl vara första nyheten? 😀

Birks
13 Årtal sedan

Vaaaa?
Ingen ak-47?

Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

[quote name=”Birks”]Vaaaa?
Ingen ak-47?[/quote]
Det är för den afghanska marknaden. 🙂

Annars borde de väl göra tvärtom för att få folk att köpa Saabar, dvs ge bort en sån där mexikansk gringomobile till alla som köper iPad.

UT_lol
13 Årtal sedan

Nej nu måste jag ha en Saab 9-4X!! 😛