Vi svenska konsumenter har bara precis fått se Apples iPad surfplatta dyka upp på butikshyllorna när det nu dyker upp mer information om enhetens efterträdare. iPad 2 ska tillverkas av taiwanesiska Foxconn och surfplattan väntas börja skeppas i februari nästa år med en första laddning på 400 000 till 600 000 enheter.

Det finns ännu inga uppgifter om vilka nyheter Apple väntas satsa på i andra generationens iPad. Men vad vi med stor säkerhet kan vänta oss är en kraftfullare processorkrets och grafikdel. Förmodligen en dubbelkärnig modell som lär bli närmast standard för prestanda smartphones och tablets nästa år.

Andra funktioner som det diskuterats kring är en mer högupplöst skärm – vi dreglar inför tanken på en Retina-tablet – samt kamera och förbättrad pekteknik. Lanseringen sker förmodligen under första kvartalet, närmast precis ett år efter att iPad presenterades. Sen är då den stora frågan när surfplattan tar sig över havet till oss svenska konsumenter.

Källa: DigiTimes

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
haxxorking
13 Årtal sedan

[i]”vi dreglar inför tanken på en Retina-tablet”[/i]

Dregglar förvisso, men på en iPad me 9,7″ skärm skulle en retina display a’la iPhone innebära en upplösning på ca ~2560×1920. De e mer än va man får på en 27″ Dell Ultrasharp. O dom stackars mobila grafikkretsarna skulle få jobba på ordentligt för o driva nån form av 3d i den upplösningen.. Knappt så desktopmodellerna pallar me de.. Mao, retina me 327ppi känns inte troligt på ett par år än..

/haX

haxxorking
13 Årtal sedan

[quote]Vet inte om du kommenterade stavningen, men det ska i vilket fall bara vara ett g.Angående retina så är ju allt givetvis relativt. Jag har inga förhoppningar eller behov av motsvarande ppi på en tablet, men en mer högupplöst display hade ju verkligen varit trevligt.[/quote] Haha, nä, inte stavningen.. Ja stavar som en kratta själv. Men de här me en 327ppi på 10″ får ju lite andra konsekvenser än bara att de skulle va fysiskt svårt o tillverka en sådan display. Högre upplösning e såklart en möjlighet men de e ju trist om alla iPad appar återigen måste skalas upp… Läs hela »

Martin L
13 Årtal sedan

Det som är så fiffigt (för Apple iallafall) är att retina inte är något standardmått – de kan göra lite som de vill. Definitionen är väl ungefär att “pixeltätheten skall vara så hög att ögat blir den begränsande faktorn från det avstånd som enheten används”. Luddig definition helt klart. Det hänger mycket på vilket avstånd Apple väljer för iPad – givetvis så blir avståndet längre än för en iPhone och därmed kan pixeltätheten vara lägre. Ett mått blir således vinkeln mellan två pixlar från ögat och inte avståndet mellan dem. Jag vet inte riktigt hur dom ska lyckas med skärmen… Läs hela »

Bartender76
13 Årtal sedan

Om dom vill underlätta skalning av sina appar så borde ju 1440×960 vara den självklara upplösningen då den skalar upp original iphone appar x3 (1 pixel blir 6)… bara en tanke
liggandes får man då också plats med två retina anpassade appar plus lite till sida vid sida

13 Årtal sedan

Ge mig Flash och Javastöd i tableten annars kan det vara. :zzz

Wingman
13 Årtal sedan

[quote name=”Calle2003″]Ge mig Flash och Javastöd i tableten annars kan det vara. :zzz[/quote]

och en till två usb för oss andra 🙂