Toshiba har utvecklat en ny teknik för att locka kunder på den bärbara datormarknaden. Picasus är en målningsteknik som med hjälp av speciella metallicfärger gör att färgerna i lacken skiftar beroende på ljusets infallsvinkel. Liknande tekniker används bland annat i exotiska bilbyggen men ska nu alltså hjälpa Toshiba att sälja sin nya Qosmio T750 laptop.

Toshiba Qosmio T750 har fått en Picasus-lack som skiftar från turkos till djuplila beroende på vilken vinkel man beskådar datorn ur. Toshiba påpekar också att deras färgskiftande lackeringsteknik inte använder sig av tungmetaller som många andra liknande tekniker, för att inte ge onödig miljöpåverkan.

Under sitt kamelontliknande yttre har Toshiba försett den bärbara datorn med en Intel Core i5-480M CPU på 2,66 GHz och parat den med 4GB DDR3 RAM. Skärmen är på 15,6-tum och får en upplösning på 1366×768 pixlar. För att spetsa hårdvarupaketet ytterligare har Toshiba även slängt in en Cell-baserade SpursEngine-processor som tar hand om videohanteringen i datorn, något som kan vara påpassligt då vi även hittar en TV-tuner och en fjärrkontroll i paketet.

t750

Blu-ray-spelare, 750GB hårddisk, HDMI-utgång och USB 2.0-portar är andra nämnvärda specifikationer. Även om vi kanske känner att pärlemorskimrande lacker nått sitt bäst före-datum år 2011 är det lite tråkigt att Toshiba i dagsläget endast säljer sin kamelontlaptop i Japan.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
rmd
rmd
13 Årtal sedan

äh! kameliont lack och kameltå är lika hett nu som då. vore kul att se någon med båda samtidigt bara 😛

Tempel
13 Årtal sedan

Mmm, snart sommar och fler synliga kameltår… 😛