Microsoft har tydligen i ett sista desperat försök att hålla liv i sin ganska grovt misslyckade mediaspelare Zune bsetämt sig för att testa den i Europa. Testlandet blev Sverige eftersom Microsoft anser att landet är ett av världens ledande inom IT och teknik, samt har ett folk som snabbt anpassar sig till nya tekniktrender.

Och det är ju jättesmickrande att de tycker det, men när man synar det hela närmare undrar man rent ut sagt vad de tänkte.

Zune kommer att släppas i fem olika färger/mönster som ska vara unika för Europa/Sverige. Ett ska vara marimekko vilket är ett FINSKT mönster, inte svenskt. Ett annat ska vara ett IKEA-inspirerat tema … det vill säga gult och blått. (notera IKEA-inspirerat, inte svenska flaggan eller de färger via är kända för världen över utan IKEA.)

roxette

Övriga är en iPod-vit modell, en svart och sist men inte minst min absoluta personliga favorit: en Roxette-mönstrad modell. På baksidan kommer man kunna se Per Gessle och Marie Fredriksson natten lång i ett övrigt grått tema.

Poängen med det senare är att den modellen skickas med ett Best Of-album med svenskarnas alla favorithits: Dressed for success, Listen to your heart,The look, Joyride, Spending my time, Sleeping in my time och andra låtar som vi minns från skoldiscona.

Ni som vill delta i testprogrammet kan anmäla er på Microsofts hemsida.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Json_81
Json_81
13 Årtal sedan

Kändes tämligen säkert vad detta var för typ av nyheten, men tvångstankarna tvingade mig att klicka på länken 😛

Som tur är är sådana saker blockade 🙂