MSI har nu lanserat ett nytt mini-ITX-moderkort för Intels populära mellanklassprocessor Sandy Bridge. MSI H61MU-E35 B3 baseras kring den budgetinriktade H61-styrkretsen och tack vare ganska sparsmackad bestyckning har tillverkaren lyckats få ner även prislappen till minimala nivåer. I svenska butiker hittas moderkortet för runt 600 kronor inklusive moms.

MSI H61MU-E35 B3 är ett moderkort som på det stora hela bara erbjuder det viktigaste men prickar också en prisnivå som är väldigt intressant för de budgetmedvetna konsumenterna. Med Intel H61-styrkretsen finns det stöd för Intels integrerade grafikkretsar i Sandy Bridge-arkitekturen och moderkortet är utrustat med både D-Sub och HDMI-utgång för detta ändamål. Med endast en vanlig PCIe x1 expansionsplats räknar MSI kallt med att köpare av deras moderkort ska nöja sig med Intels grafikdel.

msih613

Positivt är även att MSI valt att satsa på dubbla DDR3 DIMM-platser istället för de något mer omständiga SO-DIMM minnesplatserna. Funktionaliteten är ganska bristande som väntat men totalt fyra USB 2.0-portar hittas i I/O-panelen där det även finns PS/2 kontakter för mus och tangentbord, samt ljudanslutningar. Vi hittar även fyra stycken SATA 3,0 Gbps portar inbakade på moderkortet.

MSI H61MU-E35 B3 använder sig faktiskt av tillverkarens Military Class II teknik med högkvalitativa komponenter samt kommer med passiv kylning för styrkretsen.

MSI H61MU-E35 B3 går idag att beställa hos flera svenska Internetbutiker och de första leveranserna väntas komma in under sista veckan i april. Tillsammans med Intels instegsmodeller i Sandy Bridge-familjen kan detta vara grunden till en mycket prisvärd kontorsdator.

msih612

msih61

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments