Jag har haft min Fujitsu Siemens Esprimo U9200 i tre år nu. Den är nog utan tvekan en av de mest använda bärbara datorerna i Sverige och det märks. Tidigare i år sprack plasten vid ena handledsstödet och två tangenter sitter löst: Alt Gr och högra Windows-tangenten.

Sedan fick skärmen spel. Jag vek upp skärmen en dag och då var allting kraftigt rödtonat först och gick sen över till normala färger. Efter en kort stund började det flimra streck på skärmen och sen började hela skärmen att fladdra och ha sig. Det går snabbare för varje gång nu.

Som tur var har jag en billig 24″ från BenQ som jag kan koppla in och arbeta vidare med. Tråkigt nog har den ful spricka nedertill i mitten, vilket inte gör det till världens bästa upplevelse, men det är inga större fel på färgerna i alla fall. Jag överlever med detta i väntan på Llano.

ASUS U36JC

Jag har spanat in ASUS U36JC-RX285V som verkar vara den som passar mig bäst just nu. Eftersom Llano ska komma på tisdag har jag valt att vänta lite med inköpet, men den utgör måttstocken just nu. Om någon kan klå den blir det ett givet köp, men just nu har jag mina tvivel.

U36JC2
ASUS U36JC

Först och främst vill jag ha 13,3″, vilket nog är ett segment som är mindre än AMD siktar på med Llano. Eftersom mycket av prestandavinsten är den integrerade GPU:n och grafikprestandan från den misstänker jag att de flesta modeller kommer hamna i 14-17″-segmentet, men jag hoppas att det kommer mindre också.

Annars får Intel mina pengar.

Jag är ju filmsamlare så det blir nog en extern Blu-ray-brännare till den och man vill ju att det ska matchen så det blir nog en ASUS SBC-06D1S-U, eventuellt ASUS BW-12D1S-U om jag vill ha USB 3.0, men jag kommer högst troligen inte bränna något, och jag har en brännare i HTPCsn.

SBW-06C1S-U
SBC-06D1S-U

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
PsynoKhi0
PsynoKhi0
13 Årtal sedan

"Först och främst vill jag ha 13,3", vilket nog är ett segment som är mindre än AMD siktar på med Llano."

Jag med hoppas de släpper modeller med denna skärmstorlek. Iofs finns det E-350 i bärbara upp till 17", och Packard Bell har fått för sig att sälja Ontario i 15-tummare, så varför inte?

Edit: Anandtechs testexemplar var utrustad med en 14".

Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

U36 har ett brutalt enormt jäkla jätteproblem – touchpaden är seg som sirap och helt oanvändbar (till och med värre än Samsung 900X3A). I mitt tycke. Dell Vostro är mycket bättre ergonomiskt, även om den är lite tjockare.