Tegra 3 blir uppföljaren till Tegra 2 och kommer med rejält uppskruvade specifikationer och en kretsyta som är nästan dubbelt så stor som Tegra 2. Men Tegra 3 sägs ändå få minst lika bra batteritid som föregångaren tack vare avancerade strömsparfunktioner och det faktum att Tegra 3 kan utföra beräkningar snabbare än Tegra 2 och gå ned i viloläge fortare eller stänga av de kärnor som inte behövs.


Tegra 3 går under namnet Kal-El och väntas bli den första kommersiella fyrkärniga kretsen baserad på ARM. Det vi kommer få se är 4 ARM Cortex-A9-kärnor på upp till 1,5 GHz och en ny grafikkärna som sägs vara baserad på deras succé GeForce 8000-serien. De 12 beräkningsenheterna kommer med stöd för 3D, 2 560 x 1 600 upplösning och enligt NVIDIA ska den nya grafiken vara 5x så kraftfull som Tegra 2.

Nvidia-Tegra-2011-roadmap

NVIDIA är knappast ensamma med en fyrkärnig SoC, men de påstår att tillsammans med den massivt ökade prestandan kommer samma batteritid som Tegra 2 och i vissa fall även högre tack vare de ännu mer aggressiva strömsparfunktionerna i kretsen. Tegra 3 är främst inriktad mot marknaden för surfplattor, men kretsen kommer även dyka upp i vissa exklusiva smartphones.

Källa: Fudzilla

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anton Karmehed
Admin
13 Årtal sedan

Tegra 3 i en Eee Pad Transformer-liknande surfplatta, då börjar det klia på allvar i fingrarna..

shaglord
13 Årtal sedan

Den får gärna komma till mobilen också. Sedan kanske man kan docka mobilen i en pad eller en netbook med extra batteri. /s

this
13 Årtal sedan

ARM arkitekturen blir bara mer och mer intressant.