Intel lanserar idag en ny SSD-serie för företagsmarknaden som med namnet SSD 710 series ska vara optimerade för långa och hektiska arbetspass. Med samma hederliga SATA 3,0 Gbps kontroller som i Intel 320-serien paras 710-serien med en ny version av flashminne som tillverkas i 25nm teknik och tål upp till 30 gånger fler omskrivningar än vanlig MLC-NAND.

Intel 710-serien av SSD-enheter är med andra ord inget fartmonster och men en klassisk aluminiumklädd 2,5-tums kostym är det inget som på ytan direkt avslöjer skillnaden på marknadsinriktning. Även om minnescellerna fortfarande är av MLC (Multi level-chip) modell kommer de med en teknik kallad HET (High Endurance Technology) som ska ge minneschipen en SLC-liknande hållbarhet samtidigt som det behåller MLC-teknikens högre prisvärdhet.

Som en ersättare till Intel X25-E serien har 710-serien höga krav från företagsmarknaden, något Intel menar att deras High Endurance Technology kan leverera.

710

Den nya serien är snabbare än sin föregångare och kan skriva mer än 30 gånger så mycket som tidigare SSD-enheter med MLC. Exempel på nya funktioner är skydd av data vid strömavbrott. Disken klarar av att skriva 1.1 Petabytes (PB) direkt från start och kommer i storlekarna 100GB, 200GB samt 300GB. 

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
13 Årtal sedan

Visst är dom bättre än vanliga MLC men där SLC klarar 300k skrivningar klarar HET MLC 5k skrivningar.

Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Visst är dom bättre än vanliga MLC men där SLC klarar 300k skrivningar klarar HET MLC 5k skrivningar.[/quote]
60k+ 😉