LG visade flera gånger under fjolåret att man är snabba på att anamma ny teknik. Nu säger nya rykten att tillverkarens nya monstertelefon LG X3 inte bara ska skeppas med Android 4.0 Ice Cream Sandwich utan även den fyrkärniga systemprocessorn Tegra 3 från NVIDIA.

LG var först på smartphonemarknaden med NVIDIA:s dubbelkärniga Tegra 2 processor i början av 2011 och det låter därmed inte alls otroligt att man försöker sig på en liknande kupp med marknadens första fyrkärniga ARM-processor. En majestätisk 4,7 tums skärm med 720 x 1 280 pixlars upplösning ska också huseras i LG:s kommande flaggskepp, som trots sin rejäla utrustning inte ska mäta ens 9 millimeter i profil. Den kraftfulla processorn kommer att backas upp av 16GB integrerat lagringsutrymme och en microSD-plats för extra utökat utrymme.lg-x3

Kameramodulen på baksidan är på 8 megapixel medan chatkameran får nöja sig med 1,3 megapixel. Andra specifikationer som enligt PocketNow ska finnas med på listan är stöd för HSPA+ 21Mbps, 802.11n WiFi, Bluetooth 4. samt ett NFC-chip för de där elektroniska plånböckerna vi hört talas om i några år.

En av de viktigaste komponenterna är batteriet och här har LG tryckt till med ett 2 000 mAh batteri som förhoppningsvis kan ge den stora skärmen och kraftfulla systemprocessorn tillräckligt med kräm även under långa arbetsdagar. Standby-tiderna bör det i alla fall inte vara något fel på om LG sköter sina kort rätt.

Operativsystemet ska vara Android 4.0 Ice Cream Sandwich och förhoppningsvis har LG lärt sig något sedan fjolåret där man hamnade rejält på efterkälken med sina Android-uppdateringar. Man satsar också på fysiska kapacitiva navigeringsknappar istället för mjukvaruknappar på LCD-skärmen.

Att telefonen med både Android 4.0 och en fyrkärnig CPU bör döpas – vilket den mycket väl kanske gör – till X4 är en diskussion vi får ta upp igen när lanseringen närmar sig vilket sägs bli någon gång till sommaren.


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
hawkie
12 Årtal sedan

Har lärt mig att det inte blir någon LG på ett tag med tanke på O2X-problemen. Sneglar på Sony XP när det blir dags för byte.