Intels nya 7-serie av styrkretsar blev officiellt tillkännagivna av Intel under gårdagen och i lanseringens kölvatten kommer nu nya moderkortsmodeller på löpande band. Två av de som sticker ut från mängden är Zotac Z77-ITX WiFi och H77-ITX WiFi A som tar strömsnåla Ivy Bridge till mini-ITX.

Zotac är inte först ut med mini-ITX-moderkort byggda kring den färska Panter Point-styrkretsen men som en av de riktiga pionjärerna inom fullutrustade mini-ITX moderkort är Zotacs alster alltid intressanta. Företaget menar att man i vanlig ordning lyckats få till en kombination av funktionsrika moderkort i ytterst slimmad förpackning där mini-ITX formatet med sin yta på blott 17x17cm får plats även i de minsta datorlådorna.

Zotac Z77-ITX WiFi och H77-ITX WiFi A heter de två nya modellerna som baseras på Z77 respektive H77 styrkretsarna från Intels nya familj. Skillnaderna mellan de två styrkretsarna är bland annat att Intel Z77 stödjer både överklockning och Intels Smart Response Technology.

Z77ITX-AZotac Z77-ITX WiFi

Just den kraftiga utvecklingen på SSD-marknaden är något Zotac hållt ögonen på och bland annat utrustat båda sina kort med en mSATA-anslutning för dem som vill koppla in en riktigt minimalistisk mSATA SSD i sitt system. Andra trevliga funktioner är en mini-PCI Express port med ett tillhörande trådlöst nätverkskort som stödjer både 802.11n och Bluetooth 3.0.

Som sig bör kommer moderkorten med ett gediget urval av anslutningar och portar. Bland annat en fullstor PCI Express 3.0 x16 plats för grafikkort, men även dedikerade HDMI, DisplayPort och DVI-anslutningar (Z77-modellen har istället två HDMI) för Intels integrerade grafikdelar. Zotac Z77-ITX WiFi kommer med fyra SATA-anslutningar medan lillebror H77-ITX WiFi A faktiskt får fem totalt, men istället erbjuder Z77-modellen dubbla gigabit ethernet-anslutningar samt stöd för överklockning och DDR3-hastigheter på upp till 2 133 MHz.

Z77ITX-AZotac H77-ITX WiFi A

Andra funktioner värda att nämna är fyra stycken USB 3.0-portar, PS2-port för mus eller tangentbord, passiv kylning på kretsarna, 8-kanals HD-ljudkrets, optisk S/PDIF-ljudutgång samt givetvis stöd för både Intels nuvarande Sandy Bridge-processorer och kommande Ivy Bridge.

Priser och tillgänglighet är i skrivande stund oklart.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Hogggaforfan
12 Årtal sedan

Tveksamt om jag någonsin kommer att äga ett Zotac men jag älskar derans inovativa kort

Zaakessiron
12 Årtal sedan

[quote name=”Hogggaforfan”]Tveksamt om jag någonsin kommer att äga ett Zotac men jag älskar derans inovativa kort[/quote]

Själv har jag ett H55-ITX-C-E från Zotac , funkar bra men den är inte mycket för överklockning så hade inte varit helt fel att byta upp till ett Z77 ITX kort. 😀