Gigabyte Z77X-UP7 kommer bli ett av de kraftfullaste moderkorten på marknaden om vi ser till kapaciteten i dess 32 fasers spänningsdel. Gigabyte har nu demonstrerat detta genom att dra hela 2 000 watt genom sitt moderkort, motsvarande 25 stycken Core i7-3770K processorer vid full belastning.

Som vi sett i flera av våra moderkortsjämförelse här på NordicHardware räcker det ofta med en handfull rejäla strömfaser för att nå gränserna för vad din processor klarar av för hastigheter – åtminstone utan exotisk kylning. Att en vanlig användare aldrig kommer kunna dra 2 000 watt från bara sin processor är ganska uppenbart men det är ändå ganska intressant att se vilken kapacitet det finns i dagens moderkort. Gigabyte fick koppla in två stycken 1 200 watts nätdelar från Corsair samt tre kraftfulla konstlaster för att kunna nå sitt mål om 2 000 watt över CPU-spänningsdelen.

Gigabytes Ultra Durable 5 teknik med PowIRstages från tillverkaren IR är grunden till kapaciteten i Z77X-UP7 som med sina 32 faser alltså inte lär få problem med strömförsörjningen i första taget. Gigabyte väntas lansera sitt nya överklockningsmoderkort Z77X-UP7 inom en snar framtid, men pris och tillgänglighet är ännu inte fastställt.


Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Calathea
12 Årtal sedan

Motsvarande 25 st 3770k… Jag gillar Gigabytes Z77 brädor men det här är bara fånigt. Ivy Bridge är den strömsnålaste arkitekturen någonsin (inom prestandasegmentet) inte ens i extremfall över 6 GHz krävs mer än ~2-300W för cpun. Så hur man kan motivera kostnaden för så många svindyra IOR kretsar till spänningsdelen övergår mitt förstånd.

Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

Uhm. Jag kan också lägga laster, trycka på knappar, koppla en DMM till valfri källa som ger 2.4V och claima världsrekord.

Rasmus Persson
Rasmus Persson
12 Årtal sedan

Renodlat överklockningsmoderkort. Därför vi inte “tummat” på något. 2000W är mer för att visa att det går, för att visa hur pass kraftfullt det är.

Laglorden
12 Årtal sedan

Vad… nödvändigt 🙂 Det är väl bra ha extra kraft speciellt om det är ett extremt moderkort som är till för “tokar” som också gör extrema saker. Antar det mer är för att hålla spänningen konstant vid avsevärt lägre ström, men det finns nånstans där lagen om “diminishing returns” kickar in och jag skulle säga det är långt långt innan 2000W och 32+3+2 faser. Jag tycker hellre de borde koncentrera sig på UEFI-implementation och bättre fläktkontrollers (de senare tycker jag alla moderkortstillverkare borde koncentrera sig på IOFS) men så är jag en sån som inte häller flytande saker, förutom cola… Läs hela »

Snorch
12 Årtal sedan

Dra ner spänningen till rimliga nivåer, låt säga 1.3V, och snudd på dubblera strömmen istället. Hög spänning, med såklart hög ström, som ger en hög effekt är ju enbart ett PR-trick, för effekten säger faktiskt inte ett dugg i det här fallet…

Visa något som har enormt bra last- och transientreglering som klarar tillräckligt hög ström istället, det om nånting har större betydelse för hur bra kortet presterar än ren effekt.

Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

[quote name=”Snorch”]Dra ner spänningen till rimliga nivåer, låt säga 1.3V, och snudd på dubblera strömmen istället. Hög spänning, med såklart hög ström, som ger en hög effekt är ju enbart ett PR-trick, för effekten säger faktiskt inte ett dugg i det här fallet…[/quote]
Jag tror pinnarna glöder rätt bra som det är.

argmumin
argmumin
12 Årtal sedan

Ultra ridiculous.