Gigabyte Aivia Krypton – mus och musmatta

3
kryptoninledning

Med ett existerande gott rykte inom grafik- och moderkortsindustrin ställer Gigabyte den här gången upp med Aivia Krypton. En duo av mus och musmatta med flexibilitet i åtanke som bjuder på justerbar vikt, ambidextruös design, utbytbar undersida och såklart en respektabel mängd lysdioder.

– Ta mig till testets sammanfattning –

Taiwanesiska Gigabyte har sedan grundandet 1986 gjort sig mest kända för sina moderkort, en produktkategori där de klassas som näst störst i världen med över 19 miljoner skeppade kort per år. Även grafikkort är en produktgrupp som tillverkaren sedan många år tillbaka gjort sig kända för. På senare tid har det blivit allt vanligare att elektroniktillverkare som tidigare hållit sig till få eller enstaka produktkategorier börjat utforska andra möjligheter. Ett exempel är Corsair, tidigare huvudsakligen kända för sina nätaggregat och minnen, som på senare år flitigt producerat chassin, kylare och till och med högtalare.

Gigabyte har ett antal produktkategorier där de tillverkat större eller mindre antal produkter, men inte i samma utsträckning som sina moderkort. Från tillverkaren kan man idag hitta både chassin, bärbara datorer, mobiltelefoner och bildskärmar. Vad som ska granskas idag tillhör ett av de senaste områdena tillverkaren har gett sig på, nämligen möss och tangentbord för datorspelare i form av produktlinjen Aivia.

Gigabyte_krypton_02

Gigabyte Aivia Krypton Mouse 
Gränssnitt USB
Sensor Laser
Maximal känslighet 8200 DPI
Bilduppdatering 12000 FPS
Inbyggt minne Ja, 32 KB
Vikt 110 – 149 g
Kabellängd 1.8 m

Mer specifikt är det spelmusen Aivia Krypton som ligger på testbänken, tillsammans med den parallellt utvecklade musmattan som bär samma namn. Krypton är inte den första musen från Gigabyte, men marknadsförs med nyckelordet flexibilitet. Musen är utformad för att kunna användas lika bra i vänster som höger hand, med anpassningsbar vikt och utbytbart underrede för att ändra friktionen. Musmattan kan användas på båda sidor, där en sida har mer respektive mindre friktion. Målet är helt enkelt att musen ska kunna användas av de flesta, oavsett preferenser.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Marquzz
12 Årtal sedan

Man kan ju fråga sig om det verkligen behövs fler spelmöss, känns som om marknaden är mättad på vid det här laget.

Jag kör i alla på min G400 som har samma form som den MX500 jag köpte för 10 år sen, sen dess har jag bara köpt MX-möss från Logitech med denna form, passar min hand perfekt 🙂

PreacherMan
12 Årtal sedan

Det känns som att antalet saker som kan gå sönder ökar dramatiskt med alla löstagbara delar.

Viking1962
12 Årtal sedan

Min favoritmus är en Logitech G9 Laser (heter G9x numera). Den gick tyvärr sönder då den tappade kontakten till slut, men precisionsmässigt så var den klart bäst av mössen jag haft. Kan hålla med att det finns för mycket möss att välja på och många är bara skitkvalitet