HP fortsätter att satsa på företag och när man nu återigen ger sig in på surfplattsmarknaden med ElitePad 900 är det återigen funktioner och support i företagsklass som står högst på priolistan. HP ElitePad 900 baseras på Intels Atom-plattform och stödjer olika dockningsstationer – Smart Jackets.

HP ElitePad 900 är precis som sin andliga företrädare Slate en Windows-surfplatta men denna gången är det Windows 8 som hittas under den 10,1 tum stora skärmen. Surfplattan mäter 9,2 millimeter i profil och har en vikt på 680 gram, tillverkad i aluminium och med ett skyddande Corning Gorilla Glass 2 över skärmen. HP menar att ElitePad 900 är stråktålig och för att ytterligare locka företagskunder har företaget introducerat Smart Jacket.

Smart Jacket är ett gäng olika dockningsstationer som surfplattan kan kopplas in till för att utöka mängden anslutningar, förbättra batteritiden eller helt enkelt transformera plattan till en mer produktiv arbetsstation.

HP_ElitePad_900_and_Docking_Station_Left_Profile

  • HP ElitePad Productivity Jacket – innehåller ett integrerat tangentbord, ytterligare portar, SD-kortsläsare och ett justerbart ställ som ger en PC-liknande upplevelse.
  • HP ElitePad Expansion Jacket – ger ytterligare anslutningsmöjligheter som t.ex USB och HDMI. Med tillvalet HP ElitePad Jacket Battery får du dessutom upp till 80% längre batteritid.
  • HP ElitePad Docking Station – gör din platta till en komplett arbetsplats i kombination med ett externt tangentbord och en extern skärm. Dessutom strömförsörjer dockan plattan.
  • HP Executive Tablet Pen – skriv meddelanden och anteckningar direkt på skärmen, spara eller konvertera sedan automatiskt handstilen till datortext som kan användas i andra applikationer.

HP ElitePad använder sig av en traditionell x86-plattform med en fullversion av Windows 8 och en dubbelkärnig Atom Z2760 processor. Den 10,1 tum stora skärmen har en upplösning på 1 280 x 800 pixlar och plattan rustas med 2 gigabyte internminne samt en 64 gigabyte eMMC SSD. Andra funktioner värda att nämna är stöd för 2×2 802.11n Wifi , 8 megapixels kamera med blixt samt NFC. Surfplattans batteri är på 25 wattimmar men kan alltså utökas med ElitePad Jacket Battery.

elitepad900

HP lovar även 3 års garanti, global produktsupport samt olika säkertstjänster och skydd från företaget. Det finns även ett serviceverktyg för dem som själva vill serva plattan och komma åt moderkort, batteri och skärmpanel.

Vi har tyvärr ännu ingen prislapp för HP ElitePad 900 och lanseringen väntas ske först i januari 2013.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments