G.Skill har gjort sig kända för sina satsningar på DDR3-minnen där de pressar gränserna med höga frekvenser. Nu visar företaget upp ett nytt minnespaket i SO-DIMM-format för bärbara datorer och andra små system, med totalt två 4-gigabytesmoduler som körs i 2 133 megahertz.

Även om gränserna för minnesfrekvenser för DDR3-tekniken pressas som mest på den stationära plattformen så har minnestillverkaren G.Skill inte glömt bort det mindre SO-DIMM-formatet. Minnen av den här typen används främst i bärbara datorer, men även i kompakta stationära system som Intel NUC.

Minneskitet som G.Skill visat upp tillhör Ripjaws-familjen och använder sig av två 4-gigabytesmoduler för totalt 8 gigabyte, främst riktade mot Intel Haswell-baserade system. Således rör det sig om DDR3L-minnen med en rekommenderad spänning på 1,35 volt. Frekvensen på 2 133 megahertz paras ihop med 11-11-11-36-latenser, och ska kunna appliceras automatiskt på system med stöd för minneshastigheten.

Kitet i fråga har produktnamnet F3-2133C11D-8GRSL och bör finnas tillgängligt i butik inom kort. Däremot är det fortfarande oklart vad vi kan vänta oss för prislapp.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments