En bärbar speldator med Koenigsegg-inspirerad design står på schemat när datortillverkaren Razer slår sig samman med svenska supersportsbilstillverkaren Koenigsegg. Företagen har tagit fram en specialutvecklad utgåva av den tunna och stilrena speldatorn Razer Blade, det enda du behöver göra är att köpa en Koenigsegg.

Razer Blade Koenigsegg kommer att tillverkas i begränsad utgåva och ska inte finnas tillgänglig för vanlig försäljning. Istället kommer datorn att skickas till ett fåtal utvalda Koenigsegg-ägare men även ett par lyckliga Razer-fans. Det sistnämnda kommer ske genom en utlottning av två Razer Blade Koenigsegg-datorer i samband med att de båda företagen presenterar sitt samarbete.

Razer Blade Koenigsegg bygger på det arbete Razer gjort tidigare med sin Blade-serie och designspråket är onekligen snarlikt. Den specialutvecklade Koenigsegg-modellen har dock fått ett skal som mer påminner om motorhuven på superbilen Koenigsegg Agera R, krönt med Razers karaktäristiska gröna färgtoner och ett Koenigsegg-emblem.

Razer2

Razer har inte avslöjat något om hårdvaruspecifikationerna i Razer Blade Koenigsegg men vi hoppas att man åtminstone satsar på den kraftfullaste konfigurationen från den traditionella Blade-serien.

“För mig är Koenigsegg den arketyp som all innovativ design kan bedömas mot – ett företag som satsar hårt på att kombinera skönhet, prestanda och rå kraft. Vår gemensamma passion för extrem prestanda gör detta till ett spännande projekt. Det är en ära att få samarbeta med Christian och hans kollegor.” säger Min-Liang Tan, medgrundare, vd och kreativ chef för Razer.

Även om vi kanske hade hoppats på en mer karaktäristisk Koenigsegg-design ser både Razer och Koenigsegg detta som ett första steg i ett längre samarbete. Så för de intresserade återstår då bara det smärre problemet att skrapa ihop finanserna för att köpa sin egen Koenigsegg.

Razer3

Razer1

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
sgtspiff
sgtspiff
10 Årtal sedan

Kommer ihåg när detta kom på banan första gångerna. Datorerna var faktiskt bra och någorlunda prisvärda.
Skön utveckling att de gått till att bli väldigt exklusiva istället.

Marquzz
10 Årtal sedan

Snygg dator, undras bara vad jag ska med bilen till, har inget körkort och garageplats här kostar 500 spänn i månaden. Kan iofs parkera den utanför Röda korset eller nåt.

this
10 Årtal sedan

Riktigt jävla schysst design.

fungi
fungi
10 Årtal sedan

[quote name=”Marquzz”]Snygg dator, undras bara vad jag ska med bilen till, har inget körkort och garageplats här kostar 500 spänn i månaden. Kan iofs parkera den utanför Röda korset eller nåt.[/quote]

Om du backar för 500 spänn i månaden är nog den bilen inte riktigt för dig… 😛

10 Årtal sedan

[quote name=”Marquzz”]Snygg dator, undras bara vad jag ska med bilen till, har inget körkort och garageplats här kostar 500 spänn i månaden. Kan iofs parkera den utanför Röda korset eller nåt.[/quote]

Ja du, en annan får ingen parkeringsplats innan någon av personerna dör. Har seriöst stått på väntelistan i snart 8 år. Ingen har flyttat, ett par har dött av ålder och jag har kommit närmare men har accepterat mitt öde. Jag får parkeringsplats några år innan jag dör och garageplats kanske ett par månader innan det är dags.

Mupphovsmannen
10 Årtal sedan

[quote name=”GammalRäv”]Ja du, en annan får ingen parkeringsplats innan någon av personerna dör. Har seriöst stått på väntelistan i snart 8 år. Ingen har flyttat, ett par har dött av ålder och jag har kommit närmare men har accepterat mitt öde. Jag får parkeringsplats några år innan jag dör och garageplats kanske ett par månader innan det är dags.[/quote]

Inte funderat på att hjälpa dem på traven? *Wink* *Wink*

Skämt åsido. Här finns inte ens något garage utan betalar för en parkeringsplats som inte ens är markerad att det är min…

-Tjalve-
-Tjalve-
10 Årtal sedan

[quote name=”GammalRäv”][quote name=”Marquzz”]Snygg dator, undras bara vad jag ska med bilen till, har inget körkort och garageplats här kostar 500 spänn i månaden. Kan iofs parkera den utanför Röda korset eller nåt.[/quote] Ja du, en annan får ingen parkeringsplats innan någon av personerna dör. Har seriöst stått på väntelistan i snart 8 år. Ingen har flyttat, ett par har dött av ålder och jag har kommit närmare men har accepterat mitt öde. Jag får parkeringsplats några år innan jag dör och garageplats kanske ett par månader innan det är dags.[/quote] Lyckat att få en plats lagom tills det att man… Läs hela »