AMD rullar nu ut en ny drivrutin för sina Radeon-grafikkort och lanseringskandidaten av Catalyst 14.6 kommer med flera nyheter där tillverkaren bland annat tar handen från Microsofts instegsversion av Windows 8. Framöver är det Windows 8.1 som gäller för alla AMD-användare men det bjuds även på prestandaökningar.

Catalyst 14.6 RC är en betadrivrutin som blir den första där AMD slopar bakåtkompabilitet med Windows 8.0 och WDDM 1.2 (Windows Display Driver Model). För att installera den senaste Catalyst-drivrutinen behöver användare uppdatera sina datorer till Windows 8.1 med stöd för WDDM 1.3 och för de som av någon anledning inte vill göra detta får man helt enkelt nöja sig med de tidigare Catalyst 14.4 drivrutinerna som redan finns ute. Det ska även dyka upp en särskild version av Catalyst för Windows 7 och WDDM 1.1 som ska gå att installera på maskiner med standardversionen av Windows 8.0.

Bland nyheterna i Windows 8.1 och WDDM 1.3 hittas bland annat integrerat stöd för den trådlösa skärmtekniken Miracast samt flera andra optimeringar i operativsystemets kommunikation med grafikkortet.

AMD_Radeon_Storbild

AMD har med Catalyst 14.6 RC lyckats optimera stödet för flera speltitlar där vi bland annat noterar mellan 11-15 procents prestandaökning i Plants vs. Zombies med ett Radeon R9 290X och standardupplösningarna 1080p resp. 1440p.

Stödet för Crossfire är också generellt förbättrat i AMD:s nya drivrutiner där det mest intressanta är en Crossfire-profil för Battlefield Hardline betan samt bättre frame pacing optimering med Crossfire i Watch Dogs.

En komplett summering av nyheterna i Catalyst 14.6 RC finns att hitta på AMD:s hemsida där du även kan hämta hem drivrutinerna som har stöd för Windows 8.1 samt Windows 7 (303 MB).

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
10 Årtal sedan

att stanna med det gamla i en teknik världs expansion som idag verkar lite förlegat.

hymer
10 Årtal sedan

Men man kan fortfarande inte köra 4k skärmar med 290x kort. Man får bara galet flimmer i 60hz. NH borde ta upp detta.

BobKonkelbär
BobKonkelbär
10 Årtal sedan

[quote name=”flopper”]att stanna med det gamla i en teknik världs expansion som idag verkar lite förlegat.[/quote]
Det är gratis att uppdatera till 8.1, så jag ser inte riktigt problemet…