Vattenkylningsspecialisten Bitspower har nya vattenblock på ingång och det är inte vilka block som helst utan skräddarsydda modeller för entusiastmoderkorten i Asus ROG-familj. Bitspower har utvecklat tre olika heltäckande vattenblock för Asus ROG Maximus VII Gene, Hero, Ranger och Formula.

Vattenkylning är generellt sett överlägset traditionell luftkylning och även om det idag finns många kostnadseffektiva och smidiga slutna vattenkylare för processorer har de vissa brister. Prestandan är sällan i klass med de separata vattenkylningslösningarna och luftflödet över moderkortets övriga komponenter dämpas rejält. Detta kan orsaka stabilitetsproblem och höga temperaturer på andra komponenter som styrkretsar och inte minst spänningsregulatorer.

1-1280x1024

Bitspowers heltäckande vattenblock däremot är skräddarsydda för att vara i kontakt med alla värmeledande komponenter på moderkortet för att sänka temperaturerna överlag – inte bara på själva processorn.

Bitspower har delat upp kylningen av CPU och spänningsregulatorer på två separata vattenblock men på ett smidigt sätt valt en kylartopp med endast två slanganslutningar för att minimera jobbet vid en installation. Själva toppee kommer att finnas i tre olika utförande, transparent, svart eller röd och kompletteras av en platt kylfläns som fästs över styrkrets och kring PCI Express-portarna.

2-1280x1024

Bitspower kommer att skeppa sina heltäckande vattenblock med o-ringar, värmeledande fästkuddar samt monteringsutrustning. Prislapp och tillgänglighet är däremot ännu inte avslöjade.

4-1280x1024

3-1280x1024

Källa: Bit-Tech


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments