MOBA som spelgenre är mer populärt än någonsin, men det innebär inte att alla titlar kan lyckas. Speljätten Electronic Arts har efter en lång tids utveckling och ett och ett halvt års betatid lagt ner sin kommande spel Dawngate helt och hållet.

Det är inte lätt att slå igenom med ett nytt spel, inte ens för enorma företag som Electronic Arts. Efter framgångarna från esport-titlar som League of Legends, Heroes of Newerth och Dota 2 har Electronic Arts hoppats på att kunna slå igenom med sin egen MOBA-titel, Dawngate, som har varit under utveckling under längre tid.

Spelet har hunnit spendera ett helt år som stängd beta, följt av en öppen beta som pågått sedan maj månad i år. Med det i åtanke bör spelet ha varit nära en fullskalig lansering, men enligt EA har det helt enkelt inte nått riktigt så långt som man hoppats.

“This isn’t the outcome we wanted, but beta testing is about learning and improving, and ultimately, about making difficult decisions about how to proceed,. I want once again to thank all our players for being part of this journey. Your straight-up feedback and the friendly reception we received all over the world at events was extremely encouraging and important to us. We appreciate it.”
– Matt Bromberg, Electronic Arts

Därför läggs utvecklingen nu ner och spelet skrotas helt. Dawngate kommer fortsätta vara aktivt i tre månader framåt innan det släcks ner permanent, och alla som har spenderat pengar i spelet kommer få sina utgifter återbetalda. Enligt EA var det ett svårt val att lägga ner spelet, och företaget uttrycker sin tacksamhet till de spelare som varit med och testat det under dess betaperiod.

Det är fortfarande oklart om EA kommer satsa på en annan MOBA-titel inom den närmaste tiden och det är även oklart vad studion bakom spelet, Waystone Games, kommer fortsätta med framöver.

Via: Bitgamer


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Nisse K
9 Årtal sedan

Synd gillade spelet, schysst av EA o betala tillbaka de pengar man lagt ut iaf.