Fem gamingheadset från Ozone intar Svenska Headsetguiden

3
ozone_banner3

Ozone försöker slå sig in på den svenska marknaden och vad är inte bättre än att testa mer eller mindre hela deras sortiment av gaminginriktade headset. Fem stycken modeller har hittat in i Svenska headsetguiden och det med sikte på mer prismedvetna gamers med prislappar som startar under 300 kronor.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse och det med ett gäng headset från tillverkaren Ozone. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även Ozones hörlurar finns representerad. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Ozone Blast 4HX

Ozone Blast 4HX är ett USB-headset som har en aggressiv framtoning med sitt kantiga formspråk och sina LED-belysta lister i en härligt röd färg. Tyvärr är det ett ganska mediokert headset som har ett ganska instängt och tråkigt ljud, mikrofonen väger upp en del och håller bra kvalité om än något låg volym och ytterst lite bakgrundsbrus. Komforten är lite av en besvikelse med sina små hörlurskåpor och otillräckliga dämpning i huvudbandet. För priset är Blast 4HX ganska svårmotiverat då man med samma prislapp kan få tag i en del av våra testvinnande headset i guiden.

Ozone_blast_4hx2

“Blast 4HX levarar en medelmåttig upplevelse med ett ganska instängt ljud och medioker komfort. Ljudet ligger fokuserat på mellanregistret och basen samtidigt som det saknar en del diskant. Mikrofonen är rätt bra och leverar ett solitt ljud. Prislappen är för hög för att kunna rekommenderas för ett köp.” – Svenska Headset-guiden 2015-03-25

Lägstapris på prisjakt.se:

 

Ozone Blast Ocelote World

Blast Ocelote World är en lite mer PC-fokuserad variant av Blast 4HX och ger tillgång till virtuellt surround via mjukvara, vikbar design och en bättre kontrollerenhet. Tyvärr lider den av samma skavanker med medelmåttigt ljud och komfort. Mikrofonen har högre volym än 4HX men detta kan orsaka brus och eletriska störningar om det vrids upp för högt. Blast Ocelote kostar lika mycket som 4HX så har man ingen användning av konsollfunktionaltieten är detta ett bättre val. Jämfört med andra modeller i guiden ligger det dock i lä och får se sig ordentligt besegrade av Mionix, Qpad och Kingston.

Ozone_Blast_Ocelote4

“Blast Ocelote leverar samma medelmåttiga upplevelse som 4HX fast har några egenskaper som höjer det något snäpp. Bland annat finns det stöd för virtuellt surround genom mjukvara, det går att vika ihop samt en mer lätthanterlig kontrollerenhet. Mikrofonen är bra men se till att inte vrida upp volymen på denna för högt bara. Tyvärr faller det på sitt ljud som är på tok för instängt och dovt.” – Svenska Headset-guiden 2015-03-25

Lägstapris på prisjakt.se: 

 

Ozone Onda Pro

Onda Pro är den första modellen i vår guide som blir tilldelad en kalkonutmärkelse och detta är på grund av det riktigt risiga, tunna, själlösa och allmänt kassa ljudet. Vi är förbluffade över hur dåligt ljud Ozone har lyckats begåva Onda Pro med, även mikrofonen tillhör bottenskrapet i guiden med dess burkighet och dåliga kvalité. Byggkvalitén är även den lidande då det knarrar och har sig bara man vrider på huvudet. Det enda som egentligen är bra med Onda Pro är att komforten är den bästa av alla Ozone-modeller. Det här var inget headset vi gillar och avråder därmed skarpt från ett köp.

Ozone_Onda_Pro_award

“Onda Pro leverar testet första kalkonutmärkelse med oerhört platt och trist ljud med ingen närvaro att tala om. Mikrofonen har risig ljudkvalite och hörlurarna knarrar vid huvudrörelser. Det enda som talar för Onda Pro är komforten som är bättre än andra modeller från Ozone. För den här prislappen kan man få så mycket mer, titta åt Qpads, Kingstons och Mionix håll..” – Svenska Headset-guiden 2015-03-25

Lägstapris på prisjakt.se: 

 

Ozone Rage ST

Från det negativa till det positiva, Rage ST är ett headset som kostar under 300 kronor och är det billigaste i vår guide. Det enda av de testade modellerna idag som använder sig av 3,5-millimeterskontakter istället för ett USB-ljudkort. Det presterar bra och ger en bra ljudkvalité om något instängt, en bra mikrofon och fullt godkänd komfort. Vid långa spelsessioner så kommer den lätta vikten i kombination med de styva muffarna vara obekväma men det är inga problem för korta till medellånga spelkvällar. För den som är ute efter ett bra headset för lite pengar eller söker efter ett headset i reserv som ett andra par är Rage ST helt klart ett av alternativen som ger mest för pengarna.

Ozone_Rage_ST1_award3

“Rage ST är ett par riktigt solida budgetlurar som ger ett bra ljud, bra mikrofon och acceptabel mikrofon för under 300 kronor. Byggkvalitén är bra och komforten godkänd trots något stelt material i muffarna. Mycket hörlur och en bra upplevelse för pengarna hos Rage ST..” – Svenska Headset-guiden 2015-03-25

Lägstapris på prisjakt.se: 

 

Ozone Rage 7HX

Rage 7HX är storebror till Rage ST men har två ganska stora problem, sitt pris och USB-ljudkort. För det första kostar det nästan dubbelt så mycket som Rage ST och skillnaden är att du istället får ett USB-ljudkort, stöd för virtuellt surround och röd belysning på sidorna, men det låter bättre än vad det är. Ljudet är inte lika bra som Rage ST om du har ett integrerat ljudkort modell bättre, men Rage 7HX kan vara ett alternativ om ditt ljudkort inte riktigt håller måttet. Ljudkortet känns inte värt det extra prispåslaget och en eventuellt sämre ljudbild beroende på situation.

Ozone_Rage_7hx3

“Rage 7HX leverar även det en solid upplevelse men tappar lite på grund av sina höga prislapp i jämförelse med Rage ST. Ljudkvalitén når inte riktigt lika högt om man har ett integrerat ljudkort modell bättre, men passar utmärkt om man inte har det tillgängligt.” – Svenska Headset-guiden 2015-03-25

Lägstapris på prisjakt.se:

 

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Ozone tar plats i vår guide och lyckas att knipa två utmärkelser, varav den ena inte är lika lyckad. Deras Rage ST levererar mycket ljud för pengarna medan Onda Pro gör ett riktigt magplask och får en kalkon. Qpads QH-85 justeras till vår utmärkelse bra köp, då Rage ST tar över utmärkelsen för mest för pengarna. Samtidigt är det värt att nämna att det händer mycket i prisklassen runt Qpad QH-85 just nu, då exempelvis Mionix Nash 20 börjar närma sig en riktigt attraktiv prissättning. Det är inte tillräckligt för att knuffa bort QH-85 från sin utmärkelse, men det är definitivt kul att se att det finns flera vettiga alternativ i segmentet, där vi även kan nämna Qpad QH-90 och Kingston HyperX Cloud som bara missar utmärkelser på grund av den tuffa konkurrensen.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Ghost^[Homie]
9 Årtal sedan

Det var ju en lagom sågning.
Inte vid fotknölarna men nästan mitt på smalbenen. 🙂
Lite smårolig läsning faktiskt.

/Homie

Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
9 Årtal sedan

Kul att ni testar headset! Mitt bästa köp i den kategorin var faktiskt ett par från deltaco för 129 kronor för mer än tio år sedan. Riktigt trevligt ljud, men till slut hade alla skumdelar helt torkat ut och det gick inte att använda längre. Har nu ett par lurar från Roccat med jättebra ljud, men som inte sitter lika skönt som de från Deltaco

LoppanH
9 Årtal sedan

Har aldrig förstått att man vill sitta med ett USB headset det kan ju (väl) aldrig slå ett internt kort, sitter på ett SB Z med Sennheiser Pc 360 på det å det funkar bra.