Nvidia kommer under 2016 att lansera sin första grafikkrets tillverkad med 16 nanometerteknik. Pascal-arkitekturen kommer att medföra flera efterlängtade nyheter som stöd för upp till 32 gigabyte HBM2-minne och datagränssnittet Nvlink. Nu pekar fraktdokument på att de första testexemplaren redan kan vara på vift och att de kostar runt 30 000 kronor stycket.
Det är tyska tekniksajten 3Dcenter som publicerar delar ur ett fraktdokument som listar flera GPU-produkter från Nvidias sortiment med bland annat olika modeller av grafikkretsen GM206. De GM206-baserade produkterna, grafikkretsen används bland annat i Geforce GTX 960, har skeppats med ett tullvärde av rmotsvarande 106 dollar. Med i tulldokumentet finns även två ej namngivna grafikprodukter där totalt 9 exemplar registrerats med ett förtullningsvärde av knappt 3 200 dollar, motsvarande knappt 30 000 svenska kronor inklusive moms och skatt. Lite drygt fyra gånger så mycket som ett Geforce GT 980 Ti grafikkort kostar i butik idag.
Då Nvidia inte har några andra ej planerade GPU-produkter i sin produkplan inom en förutsägbar framtid pekar det mesta på att dessa kretsar i själva verket är några av de första fysiska exemplaren av Nvidias Pascal GPU. Nvidia ska redan i juni lyckats med sin tape put av Pascal och börjat köra sina första provtillverkningar under augusti månad, produkter som nu sägs skeppats till indien för tidiga tester.
Tidslinjen matchar med hur Nvidias tidigare GPU-lanseringar sjösatts och med de första testexemplaren av Pascal ute i luftrummet pekar mycket mot en introduktion av den nya arkitekturen under andra kvartalet 2016. Det är samtidigt inte omöjligt att Nvidia primärt fokuserar på företagsmarknaden med tanke på att flera nyheter i Pascal är direkt gynnande för dessa marknader, inte minst Nvlink som kommer att anammas bland annat av IBM i kraftfulla serverkonfigurationer.
Nvidia Pascal kommer att tillverkas med 16 nanometer finfet-teknik hos taiwanesiska tillverkaren TSMC och matchas med upp till 32 gigabyte HBM2-minne, PCI-Express ersättande gränssnittet Nvlink samt mellan 5 000 – 6 000 cuda-kärnor för imponerande beräkningskraft. Medan de första testexemplaren av PG100 ser ut att vara riktigt påkostade historier lär prislapparna landa på motsvarande nivåer som dagens konsumentkort när Pascal väl når ut till butiker under nästa år.
Källa: 3Dcenter
Drygt att få vänta ett år till på att pensionera mitt GTX670. Men samtidigt känns det dumt att satsa på ett 980Ti när man vet vad Pascal för med sig.
När man skeppar saker som är under utveckling skrivs ofta värdet på föremålet ifråga upp ganska mycket utav försäkringsmässiga skäl. Föremål som reda finns till försäljning får man dock inte skriva upp värdet på. Detta är någonting som görs på rutin, det är någonting man märker på de pre-production prylarna vi tar emot på jobbet.
[quote name=”Morkul”]När man skeppar saker som är under utveckling skrivs ofta värdet på föremålet ifråga upp ganska mycket utav försäkringsmässiga skäl. Föremål som reda finns till försäljning får man dock inte skriva upp värdet på. Detta är någonting som görs på rutin, det är någonting man märker på de pre-production prylarna vi tar emot på jobbet.[/quote]
Jag funderade lite på om det kunde vara något sådant. Vore intressant att jämföra med tidigare situationer. Hoppas Pascal blir inom räckhåll. Har ett 980 ti atm och vore nice om Pascal landar i samma prisklass.
[quote name=”Morkul”]När man skeppar saker som är under utveckling skrivs ofta värdet på föremålet ifråga upp ganska mycket utav försäkringsmässiga skäl. Föremål som reda finns till försäljning får man dock inte skriva upp värdet på. Detta är någonting som görs på rutin, det är någonting man märker på de pre-production prylarna vi tar emot på jobbet.[/quote]
Hmmm, bedrägeri…
😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡… Läs hela »
[quote name=”SvenTobak”][quote name=”Morkul”]När man skeppar saker som är under utveckling skrivs ofta värdet på föremålet ifråga upp ganska mycket utav försäkringsmässiga skäl. Föremål som reda finns till försäljning får man dock inte skriva upp värdet på. Detta är någonting som görs på rutin, det är någonting man märker på de pre-production prylarna vi tar emot på jobbet.[/quote]
Hmmm, bedrägeri…[/quote]
Inget bedrägeri. Pre-produktion är dyrare att framställa och betydligt mer stöldbegärliga än produktion exemplar.
[quote name=”Morkul”][quote name=”SvenTobak”][quote name=”Morkul”]När man skeppar saker som är under utveckling skrivs ofta värdet på föremålet ifråga upp ganska mycket utav försäkringsmässiga skäl. Föremål som reda finns till försäljning får man dock inte skriva upp värdet på. Detta är någonting som görs på rutin, det är någonting man märker på de pre-production prylarna vi tar emot på jobbet.[/quote] Hmmm, bedrägeri…[/quote] Inget bedrägeri. Pre-produktion är dyrare att framställa och betydligt mer stöldbegärliga än produktion exemplar.[/quote] Jag tror att alla förstår att det är dyrare med framställning INNAN massproduktion. Jag uppfattade dock ditt tidigare inlägg som att man överdrev siffrorna för att… Läs hela »
[quote name=”SvenTobak”]Jag tror att alla förstår att det är dyrare med framställning INNAN massproduktion. Jag uppfattade dock ditt tidigare inlägg som att man överdrev siffrorna för att få ut mer försäkringspengar. Sorry om jag missförstod.[/quote] Nej nej, sorry om jag var otydlig. Men skriver ju upp summan för att motsvara kostnaden att göra nya pre-produtoctions exemplar vilket ofta är mer än 10 gånger så dyrt. Sedan är det alltid något av en gissningslek vad en sak faktiskt är värd och ibland vill faktiskt försäkringsbolaget att man höjer värdet över en viss summa eftersom då brottet att stjäla föremålet blir grövre… Läs hela »