Den onlinebaserade speltjänsten Steam växar så det knakar och nu har Valve bestämt sig för att det är dags att uppgradera infrastrukturen för Steam. Företaget har nu skrivit avtal med leverantören Level 3 om att uppgradera Steams internetanslutningar till 100 gigabit per sekund för att leverera maximal prestanda till sina användare.

Valve har nått imponerande framgångar med sin onlinebaserade spelbutik och Steams trafik ökar med runt 75 procent varje år. Mellan 450-500 petabyte data skickas över Steams servrar varje månad och en traditionell spellansering ligger ofta på mellan 10-40 gigabyte.

Läs även: Svenska Steam-spelare laddar hem spel i 23,9 Mbps – Inte i närheten av Sydkorea i topp

Steam har över 100 miljoner användare och ett snitt på 10 miljoner samtida spelare med över 2 miljarder minuter spelade varje dag. Belastningen på servrar och nätverk är med andra ord tung och synnerligen vid stora spellanseringar blir trycket ofta hårt på företagets plattform.

steamstore

Nu bekräftar Level 3 att detta fått Valve att ta till åtgärder och beslutat sig för att uppgradera sina internetportar till 100 gigabit per sekund. Detta för att kunna erbjuda maximala nerladdningshastigheter för sina användare även vid hektiska perioder.

Relaterade artiklar

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments