I sommar kommer konsumenter för första gången få lägga vantarna på färdiga utgåvor av påkostade VR-glasögon som Oculus Rift och HTC Vive, och grafikkortstillverkare som EVGA har börjat anpassa sina produkter därefter. Med en ny upplaga av GTX 980 Ti skickar EVGA med en särskild frontpanel för att du snabbt ska koppla in dina VR-glasögon.

Både Oculus Rift och HTC Vive ansluts till din dator med HDMI och USB, men vill du inte lämna glasögonen ständigt inkopplade kommer du behöva krypa in bakom datorn varje gång du ska använda dem. Den saken vill EVGA ge en lite mer praktisk lösning på med sin nya variant av Geforce GTX 980 Ti, som levereras med en särskild frontpanel anpassad för just VR-glasögon.

HDMI och USB 3.0 direkt i frontpanelen

Internt rör det sig om ett helt vanligt Geforce GTX 980 Ti med en lätt fabriksöverklockning (med en basfrekvens på 1 000 megahertz och en boostfrekvens på 1 076 megahertz) och 6 gigabyte GDDR5-minne. Även ACX 2.0-kylaren känner vi igen från företagets tidigare grafiklösningar. Vad som däremot är nytt är att kortet har en intern HDMI-anslutning utöver sina ordinarie bildskärmsanslutningar.

cards

Den interna HDMI-porten ansluts tillsammans med interna USB 3.0-kablar till den medföljande 5,25-tumspanelen, som då ger snabb tillgång till portar på framsidan av din dator som kan användas för att smidigt koppla in VR-glasögon. Det finns fortfarande tillgång till HDMI 2.0 på kortets bakre anslutningspanel, tillsammans med dubbla Displayport 1.2 och en DVI-DL, för att koppla in en eller flera vanliga skärmar.

Läs även:Oculus presenterar de första officiella VR-datorerna

EVGA Geforce GTX 980 Ti VR Edition kommer säljas dels med ACX 2.0-kylaren och dels med Nvidias referenskylare. Korten ska nu vara officiellt lanserade, men både priser och exakt leveransdatum är fortfarande oklart – mer information bör dyka upp inom kort. Rimligtvis bör de finnas tillgängliga på butikshyllorna i god tid innan HTC Vive och Oculus Rift levereras till konsumenter i sommar.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments